Излезе септемврийският брой на списание КАМИОНИ

01.09.2023

Брой 7 за 2023 г. на любимото Ви списание е в продажба от 2 септември, събота

Излезе септемврийският брой на списание КАМИОНИ

Брой 7 на списание КАМИОНИ за 2023 г. е на пазара от 2 септември, събота – както обикновено - на хартия и онлайн и зареден с теми, които Ви вълнуват.Новия брой на списание КАМИОНИ разлистете на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.


Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Лятото вече преваля, а есента чука на вратата. А това значи само едно – в ръцете ви е септемврийският брой на списание КАМИОНИ, събрал новините, новостите и събитията от света на автомобилите за работа от последните два месеца.

Съвсем в прекия смисъл лятото на 2023 година беше горещо. Сигурно за това през август цялата автомобилна индустрия, като че ли излезе във ваканция и отпускарския месец не може да се похвали с кой знае какви впечатляващи новини около автомобилите за работа. През юли, обаче и у нас, и в Европа станахме свидетели на няколко запомнящи се премиери и събития, свързани с камионите и лекотоварните автомобили. Естествено, на страниците на списанието ще ви отведем до там и ще ви направим преки свидетели, на това което видяхме.

Камионите, автобусите и вановете обикновено се броят след края на годината. По традиция обаче в септемврийския си брой ви предлагаме статистика за новорегистрираните автомобили за работа в България през първите седем месеца на годината. Така е и сега. Прегледът на статистиката дава известни поводи за оптимизъм, защото и в трите сегмента – на камионите, на вановете и на автобусите има ръст в сравнение със същия период на миналата година. Особено осезаем е той при тежките камиони – и то при положение, че 2022 г. бе рекордна в този сегмент.

При такава статистика непредубеденият наблюдател би казал, че 2023 г. ще е, ако не по-добра, то поне не по-лоша от предишната година, още повече, че тези резултати са постигнати при продължаващите затруднения на автомобилните производители с доставките на части и компоненти. Но, винаги има едно но. Защото повечето от вносителите на товарни автомобили у нас предупреждават, че голяма част от солидната бройка новорегистрирани камиони в статистиката за 2023 година са превозни средства, поръчани от клиентите още през 2022 г.

Което кара специалистите в бранша да не изпадат в краен оптимизъм, а да изчакват развитието на ситуацията на пазара през месеците до края на 2023 година. Близкото бъдеще ще покаже. А до тогава - не забравяйте, че списание КАМИОНИ идва при Вас не само на хартия, а и в онлайн вариант.

А ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Tecnokar Trailers влиза на българския пазар
Започна строителството на втори сервизен център на Volvo Trucks в София


Представяне
Самосвали IVECO T-Way и Astra от Булавто

Транспорт
Лъчезар Стоилов, DISCORDIA: Стремим се нашите водачи винаги да получават най-добрите работни условия

Състезание
Пламен Иванов победи в е-Driver ’23

Пазар
2610 нови тежки камиона са регистрирани у нас от началото на 2023 г.

Изложения
MAN Trucknology Festival 2023: Водород, електричество и хиляди конски сили

e-mobility
Електрически задвижвания от ZF за камиони

Интервю
Паскал Паскалев: Возили сме товари с тегло по 310 и 450 тона

Н.В. Клиентът
Новите камиони на Ташев-Транс са с 8 на сто по-икономични

Ванове
3028 нови лекотоварни автомобила са пуснати в България през 2023 г.
The New Dimension V от Mercedes-Benz
БГ премиера и първи тест за новия Amarok
Ford Transit с нови дигитални системи и технологии през 2024 г.
(само онлайн)
БГ Тест: Малкият голям ван Ford Tourneo Connect ACTIVE 2.0

Представяме
Мек-Дизел България ЕООД

Хоризонти
Автономните камиони – докъде и накъде?
Автономният Q-Truck набира скорост в Европа


Транспорт
Транспортната политика на ЕС твърдо върви в „зелена“ посока

Автобуси
249 нови автобуса за първите 7 месеца на 2023 г.
Busworld Europe 2023 – какво ново?
Тест: Електрическият MAN Lion‘s City 10 E
QUANTRON получава най-голямата си поръчка за е-автобуси
(само онлайн)

Спорт
3:1 за Киш срещу Хан на Нюрбургринг

И да напомним отново, че списание КАМИОНИ е при вас не само на хартия, а и в онлайн вариант, който е по-голям и по-богат. Дигиталното списание можете да „разлистите“ по всяко време и навсякъде – на компютър, таблет или телефон. Новият брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Онлайн вариантът може да разгледате на адрес: https://www.transport-press.bg, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините