Силвър Стар откри официално новия си дом

28.04.2023

Спиращо дъха светлинно шоу с дронове бе кулминацията на вечерта на отварянето на уникалния център

Силвър Стар откри официално новия си дом

Точно 6 години и 24 дни след като стъпи в България, Силвър Стар, генерален дистрибутор на Mercedes-Benz у нас, откри новия си дом. Това се случи пред близо 500 гости от България и чужбина, със запомнящо се шоу от звук и светлина, подчертаващо духа на марката с тривърха звезда на предната решетка.Новият модерен мултифункционален търговско-сервизен и административен комплекс на Силвър Стар е на Челопешко шосе в София – в индустриалната зона на район Кремиковци, между Северната скоростна тангента и Околовръстен път. Разположен е на повече от 65 000 кв. м, като само застроената площ, която е на два етажа, е около 13 000 кв. м.
В мултифункционалния комплекс Силвър Стар вече предлага пълна гама от услуги по продажбите и следпродажбеното обслужване на леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси от марките предлагани от компанията у нас - Mercedes-Benz, Setra, Fuso, а от миналата година и INEOS.На първия етаж в комплекса са разположени шоурумът и приемната за леките автомобили, приемната за товарните автомобили, двата сервиза, както и склад за резервни части, сервиз за каросерии, бояджийски сервиз, тренинг център. За пръв път в България е изградено закрито сервизно лоби за леки автомобили, където сервизни консултанти извършват първоначалните огледи. На кота нула са и автокозметичните центрове за леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси. На втория етаж са офисите, изградени на принципа на отвореното пространство.

Това е първият и единственият комплекс в България, в който е имплементиран и най-новият стандарт на Mercedes-Benz за изключително клиентско преживяване като във 5-звезден хотел. Той осигурява чисто нов модел на обслужване с релаксираща и предразполагаща обстановка, която дава възможност на клиентите да се насладят на премиум услугите и продуктите на звездната марка, които Силвър Стар ще им предложи в модернистичен шоурум на територия от общо 1700 квадратни метра. В сервизите за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси, простиращи се на обща площ от 8700 квадратни метра, е инсталирано чисто ново оборудване от най-висок клас. Приемната за товарни автомобили е първата в Европа и света, изпълнена по новия корпоративен стандарт на Daimler Truck, който ще влезе в сила в началото на 2024 г.

Инвестицията в новия дом на Силвър Стар е над 18 млн. евро. Това е четвъртият собствен комплекс на компанията в България след тези във Варна, Пловдив и Бургас и представителния обект в Sofia Ring Mall. С построяване и въвеждането в експлоатация на новия комплекс общата инвестиция на групата Силвър Стар в България за малко повече от 6 години – от началото на април 2017 г. до сега, е около 45 млн. евро, подчерта при откриването главният изпълнителен директор на компанията Ролф-Юрген Заерле. Той подчерта, че компанията няма да спре до тук и обеща още изненади.„Днес се навършват точно 6 години и 24 дни откакто Силвър Стар започна дейността си в България. За такъв кратък период, малко компании у нас могат да се похвалят с постижения като нашите. Инвестирахме общо 45 млн. евро, утроихме оборотите си, а през миналата година Mercedes-Benz оглави пазара на премиум леки автомобили в България. И ето ни днес, на откриването на този уникален за региона комплекс, който ще предложи 5-звездно преживяване за нашите клиенти. Убеден съм, че това е само началото за Силвър Стар в България“, каза по време на откриването г-н Заерле.

Приветствия и подаръци на церемонията по повод откриването на комплекса поднесоха представители на мениджмънта на групата Silver Star, на Mercedes-Benz, Daimler Trucks, Fuso, INEOS Automotive. Гости на церемонията по официалното откриване на новия дом на Силвър Стар и Mercedes-Benz в София бяха Матиас Люрс, ръководител направление Overseas, Mercedes-Benz Cars, Мартин Шулц, президент и главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz Cars Middle East, Жан-Марк Дис, ръководител на регион Европа, Daimler Truck, Пиус Детлинг, ръководител Market Support Team Europe -  General Distributors, Франк Галински, регионален бизнес мениджър за Европа на Ineos Automotive, Доменико Лимардо, афтърсейлс мениджър от Ineos Automotive, представители на генералните дистрибутори на Mercedes-Benz от съседни страни, кметът на район Кремиковци г-жа Лидия Донкова, Мартин Кафеджиян, главен архитект на район Кремиковци. Сред поканените на откриването бяха и партньори, клиенти на марките, предлагани от Силвър Стар у нас, представители и вносители на основните автомобилни марки на нашия пазар…Шоуто, съпътстващо откриването беше наистина впечатляващо. Започна със звуково и светлинно пътешествие, подчертаващо духа на Mercedes-Benz. Фокусът бе върху трите природните елемента – земя, море и въздух, чийто символ е тривърхата звезда на немската марка. Следваха феерични музикални и танцови изпълнения, а откриването стана с отброяване и символично натискане на стартовия бутон от представителите на всички марки в групата.Кулминацията на шоуто бе в нощното небе със спиращо дъха светлинно шоу, в което участваха десетки дронове. В перфектен синхрон дроновете рисуваха една след друга сложни фигури, а след като изписаха една след друга думите Land, Sea и Air, небето бе озарено от огромната светеща звезда на Mercedes-Benz.

Повече за новия център - в юнския брой на списание КАМИОНИ - на хартия и онлайн - на transport-press.bg.

<< Обратно към новините