Няма грешка! Брой 4 за 2023 г. на списание КАМИОНИ е на пазара

04.05.2023

Няма грешка! Брой 4 за 2023 г. на списание КАМИОНИ е на пазара

Брой 4 на списание КАМИОНИ за 2023 г. е на пазара – както обикновено - на хартия и онлайн и зареден с теми, които Ви интересуват.Новия брой на списание КАМИОНИ разлистете на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Както се казва: „Грешката е вярна“ или - по-скоро: „Няма грешка“. Както обикновено напоследък и в новия брой на списание КАМИОИ властват електрическите камиони, ванове и автобуси и всичко се върти около тях. Просто - такива са актуалните новини от света на автомобилите за работа днес. Такива ще бъдат и утре, и в близкото и по-далечно бъдеще, а рубриката е-mobility в КАМИОНИ ще става все по-богата. Защото електрическата мобилност в транспорта – аплодирана от едни или отричана от други, бавно, но сигурно настъпва.

Дори, ако разлистим списанието отзад напред, можем със сигурност да заявим, че тя вече е тук, когато говорим за сектора на градските автобуси или за сегмента на вановете за доставки. Логично, малко по-трудно е при тежките камиони, но и там нещата напредват – нещо, в което ще ви убеди тестът на три напълно електрически камиона, на който ви правим свидетели в този брой на любимото Ви списание. Разбира се монетата и медалът винаги имат две страни. За това ви предлагаме и любопитен анализ на това, кой ще трябва да плати сметката за ток на електрическите автомобили.

А на общия електрически фон все още е твърде, твърде рано да отписваме и зачеркваме с лека ръка добрия стар двигател с вътрешно горене, който повече от столетие движи прогреса и икономиката. Дизеловите силови агрегати бяха доведени почти до съвършенство от производителите, които сега влагат конструктивна мисъл, инвестират и развиват дигитално конвенционалните превозни средства. За това не е странно, че по пътищата и в нашите тестове вече е обичайно да срещнете дизелов камион, който вече е оборудван с функции на автономно шофиране.

От броя ще научите още за интересни доставки на транспортна техника у нас, за новости във финансовата сфера, свързани с транспорта, за предстоящи интересни премиери от света на камионите, както и последните новини от европейската столица Брюксел относно бъдещето на автомобилния и транспортния бранш.

И – повярвайте, светът на автомобилите за работа става все по-дигитален, по-електрически и по-интересен. За да не пропуснете нещо – разлиствайте и четете вашето списание.

Ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Schmitz Cargobull България стартира проект за предлагане на финансови решения
Мек-Дизел България ЕООД
Volvo организира състезание по ефективно шофиране на електрически камион


Доставки
СТЕ ТРЕЙЛЪРС БЪЛГАРИЯ достави полуремаркета и надстройки
на TRANSPRESS


Тест
Volvo FH Electric и FM Electric: Мисията е възможна
Дигиталният лъв MAN TGX 18.510


Премиери
DAF с нова серия камиони за специални приложения

Застраховки
„Груба небрежност“ при автомобилния превоз на товари – случвало ли ви се е това?

e-mobility
АББ „Електрическа мобилност“ разработва иновативни решения за зареждане на електрически камиони
MANeTruck се справи с полярната зима
HVS и DW – свеж тежкотоварен полъх
Сметката, моля!
Електромобил с горивна клетка в София (само
онлайн)

Н.В. Клиентът
Димчо Димов: Хубавият камион е тръпка за мен

Ванове
Volkswagen ID. Buzz Cargo получи наградата IVTOY 2023
Ford Pro представи електрическия E-Transit Courier
Новият електрически пикап Ram 1500 REVс пробег до 800 км (само
онлайн)
Новият Ford Ranger Raptor: През гори и реки 2


Транспорт
Инфраструктурата за зареждане на камиони в ЕС – готова до 2031 г.
ЕС ще се „зарежда“ с енергия от възобновяеми източници (само
онлайн)

Изложения
АТЕСТ ЕКСПО 2023 впечатли посетители и клиенти

Автобуси
IVECO Group откри новия си завод за автобуси във Фоджа
MAN електрифицира Скандинавия


Спорт
ETRC: 8 вместо 9 кръга


И не забравяйте, че списание КАМИОНИ е при вас не само на хартия, а и в онлайн вариант. Дигиталното списание можете да „разлистите“ по всяко време и навсякъде – на компютър, таблет или телефон. Можете да го свалите и като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Онлайн вариантът може да разгледате на адрес: https://www.transport-press.bg, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините