Ranger Thunder – нова атракция от Ford

18.05.2020

Ranger Thunder – нова атракция от Ford

Ford of Europe обяви пускането на пазара на Стария континент на ексклузивен модел на най-продавания еднотонен пикап в Европа - Ranger.


Новият Ford Ranger Thunder идва с драматичен дизайн и изключително високо ниво на оборудване. Той ще се предлага с ексклузивна цветова комбинация както на екстериора, така и на интериора. Целта е постигане на смел атрактивен дизайн, без компромис с практичността.

В силовата линия си партнират познатият ефективен битурбо 2-литров дизелов двигател EcoBlue и 10-степенната автоматична предавателна кутия на Ford. Моделът ще се предлага във вариант 4х4 и с двойна кабина като стандарт. От Ranger Thunder ще бъдат произведени само 4500 броя за цяла Европа. Пръчките му вече започват, а доставките ще бъдат в края на лятото.Основната идея при ексклузивната модификация е да бъде прибавен изключителен дизайн към интериора и екстериора на носителя на наградата Международен пикап 2020 г. Както да бъдат предложени като серийно оборудване голяма част от наличните при новия Ranger опции, с което да се постигнат стил и комфорт, характерни за голям SUV, редом с пословичните товарни и теглителни характеристики на пикап №1 на пазара в Европа.

Задвижван от двулитровия дизелов двигател EcoBlue с максимална мощност от 213 к.с. и максимален въртящ момент от 500 Нм, Ranger Thunder се отличава и с вградената като стандартно оборудване 10-степенна автоматична предавателна кутия на Ford, която осигурява плавно превключване и безпроблемно придвижване на пътя и извън него.

Произхождащ от изключително популярната серия Ranger Wildtrak, Ranger Thunder съчетава високо ниво на оборудване с оптимизирана теглителна сила при всякакви натоварвания. „С фокус към клиентите, които не се страхуват да бъдат забелязани, новият Ranger Thunder ще бъде безпогрешн на или извън него“, казва Ханс Шеп, генерален мениджър за търговски превозни средства във Ford of Europe.

Ranger Thunder ще се предлага в една, единствена спецификация, включваща привличащи вниманието дизайнерски детайли, които подчертават изключителността на модела и неговия характер. Към атрактивния цвят Sea Grey (морска сиво), моделът добавя ексклузивни 18-цолови черни джанти и абаносово черни предна решетка, задна броня, рамки на светлините за мъгла, дръжки на вратите, спойлер зад кабината… Смелите червени акценти върху решетката, спойлера, червените надписи Thunder на предните врати и задния капак се допълват от матово черно лого Ranger.Стандарт са и светодиодните фарове със затъмнени рамки. В затъмнени рамки са и задните светлини. Ranger Thunder е оборудван с ролетна щора за товарното отделение Black Mountain Top. За първи път се предлага и практична разделителна стена за товари.
Седалките са тапицирани с абаносово черна кожа и имат избродиран надпис Thunder. Червените шевове вървят по тях и по инструменталния панел, арматурното табло и тапицериите на вратите. Черният под също е стандарт и контрастира със светещите в червено прагове на вратите.Мощният битурбо дизелов двигател притежава изключителен въртящ момент още при ниски обороти заради двата турбокомпресора. При високи обороти по-малкият турбокомпресор се изключва, за да се осигури пикова мощност. 10-степенната автоматична предавателна кутия предлага висока производителност и издръжливост, доказани при използването й в пикапа Ford F-150 и суперколата Ford Mustang.

Предаването на въртящия момент се извършва в широк диапазон от предавателни числа. Това заедно с адаптивния алгоритъм за смяна на предавките осигурява производителност и горивна ефективност при всякакъв всеки сценарий на шофиране. Ranger Thunder разполага с доказаната система за задвижване на четирите колела на Ranger за уникални офроуд възможности и има разход на гориво, според производителя от 7,8 л/ 100 км при емисии на CO2 от 205 г/км по NEDC или 9,1 л/100 км и 239 г/км по WLTP.

В допълнение от Ford of Europe отчитат, че 2019 г. е била най-добрата за Ranger в Европа с продадени 52 500 автомобила.

<< Обратно към новините