Новият Ford Ranger спечели International Pick-up Award 2013

06.11.2012

Новият пикап на Ford беше избран за Международен пикап на годината след като се справи със силната конкуренция на Isuzu D-Max и Volkswagen Amarok по време на тежък сравнителен тест, проведен през октомври на английското офроуд трасе Милбрук. Международното жури от журналисти, представящи своите страни (вкл. България в лицето на www.pikapi.bg) присъди на Ranger 46 точки (от 106 възможни), с което той изпревари D-Max (29 т.) и Amarok (17 т.)...

Новият пикап на Ford беше избран за Международен пикап на годината след като се справи със силната конкуренция на Isuzu D-Max и Volkswagen Amarok по време на тежък сравнителен тест, проведен през октомври на английското офроуд трасе Милбрук. Международното жури от журналисти, представящи своите страни (вкл. България в лицето на www.pikapi.bg) присъди на Ranger 46 точки (от 106 възможни), с което той изпревари D-Max (29 т.) и Amarok (17 т.).

Освен новите Ford Ranger, Isuzu D-Max и Volkswagen Amarok 8AT, в теста за званието International Pick-up Award се включиха още Great Wall Steed, SsangYong Korando Sports и Fiat Strada (повече подробности за теста можете да прочетете в списание КАМИОНИ, приложение ВАНОВЕ). Ето част от коментарите на членовете на журито:

„Ford Ranger е добре конструиран пикап с чудесен интериор и удобна шофьорска позиция. 2,2-литровият двигател TDCi с мощност 150 к.с. е възможно най-добрият избор.”

„Окачването на Ranger е добре балансирано и за движение по пътната мрежа, и за офроуд. Възможностите му за теглене на прикачен товар са сред най-добрите в класа на пикапите.”

„Новият Ford Ranger е много по-добър от предишния модел във всяко отношение. Той предлага най-доброто пътно поведение на асфалт и извън пътя. Оборудването му за безопасност и комфорт е впечатляващо.”

„Ranger разполага с най-добрите характеристики за офроуд, най-голямата товароносимост, най-мощният двигател (3.2 TDCi с 200 к.с.), най-високото ниво на безопасност и най-дългото товарно пространство сред тестваните пикапи.”

„Ford Ranger е по-ефективен на пътя в сравнение със съперниците си. Окачването му е по-стабилно, кормилната уредба осигурява по-добра обратна връзка с пътя, превключването на предавките е по-прецизно. Неговият интериор изглежда спортно, а таблото е ориентирано към шофьора.”

„Мускулестият дизайн на Ford Ranger говори красноречиво за огромните му офроуд възможности, но заблуждава относно поведение му на асфалт, което е съвсем култивирано. Спечелените (максимални) 5 звезди на краштестовете на EuroNCAP също заслужават адмирации.”
Има ли нужда да добавяме нещо повече към тези оценки? Ford Ranger е достоен шампион – носител на титлата International Pick-Up Award 2013. Отличието му беше присъдено на 5 ноември на официална церемония, която се проведе в рамките на изложението Fleet Transport Expo, организирано в Дъблин от ирландското списание Fleet Transport.

Призът беше връчен от Питър Виман, председател на журитата International Van of the Year и International Pick-Up Award, на Пол Рандъл, шеф на лекотоварното подразделение на Ford of Europe, който я прие с думите:

„Спечелването на престижната награда от Ford Ranger е признание към глобалния подход при конструирането на този модел, който e разработен и произвеждан от нашите екипи на три континента, оглавявани от колегите ни в Австралия. За мен е удоволствие да приема тази статуетка от името на нашия глобален тим. Заедно с наскоро спечелената от новия Transit Custom титла International Van of the Year тя е доказателство за успеха на глобалната програма, която лекотоварното подразделение на Ford изпълнява в рамките на стратегията One Ford. Благодаря!”

 
PIKAPI.bg

<< Обратно към новините