Поредният фейслифт за Toyota Hilux

15.07.2011

По време на провеждащия се в момента автосалон в Мелбърн Toyota обяви, че ще подложи своя пикап Hilux на лека козметична операция по средата на жизнения му цикъл. Пластичната хирургия ще засегне предните решетка, броня и фарове. Освен това ще бъде променена формата на калниците, страничните огледала и джантите. Корекциите по интериора се свеждат до горната част на таблото и инструменталния панел, като от Toyota твърдят, че е подобрено и качеството на използваните материали...

По време на провеждащия се в момента автосалон в Мелбърн Toyota обяви, че ще подложи своя пикап Hilux на лека козметична операция по средата на жизнения му цикъл. Пластичната хирургия ще засегне предните решетка, броня и фарове. Освен това ще бъде променена формата на калниците, страничните огледала и джантите. Корекциите по интериора се свеждат до горната част на таблото и инструменталния панел, като от Toyota твърдят, че е подобрено и качеството на използваните материали.

Под ламарините също има подобрения, като най-важното от тях е добавянето на 24 к.с. към максималната мощност на 2,5-литровия двигател D-4D, която вече достига 144 к.с. Това увеличение, както и постигането на въртящ момент от 343 Н.м при 2000 об/мин, се дължи основно на прилагането на нов турбокомпресор с променлива геометрия. Въпреки по-голямата мощност разходът на гориво ще бъде намален средно с 1 л/100 км, достигайки 7,3 л/100 км. Едновременно с това емисиите СО2 ще бъдат ограничени с 26 г/км до 193 г/км.

При версията със задно предаване вече ще се използва шасито на модификациите 4х4, благодарение на което пикапът ще може да разчита на голям просвет и товароносимост независимо от схемата на задвижване. Всички варианти ще бъдат серийно оборудвани с филтър за твърди частици (DPF).

Освен избор между два двигателя (2.5 D-4D и 3.0 D-4D) европейските клиенти на Toyota Hilux ще продължат да имат избор между различни изпълнения на каросерията (двойна, удължена и единична), трансмисията (ръчна и автоматична) и системата за задвижване (задно и 4х4).

PIKAPI.bg

<< Обратно към новините