Новият електрически пикап Ram е с пробег до 800 км

11.04.2023

Новият електрически пикап Ram е с пробег до 800 км

От Ram обявиха техническите спецификации на своя електрически пикап 1500 REV. Производителят на автомобили потвърди, че пикапът е изграден върху платформата STLA Frame на Stellantis.


 

Моделът в момента отбелязва световната си премиера на международното автомобилно изложение в Ню Йорк. Според Ram, EV има двойни електрически задвижващи модули, всеки с 250 кВт, като общо могат да бъдат достигнати 481кВт мощност.

Ram 1500 REV се предлага с два варианта на батерия: 168 кВтч батерия и целеви пробег до 350 мили (563 км) или 229 кВтч батерия с целеви пробег от 500 мили (800 км). В платформата STLA Frame батериите са вградени директно в шасито. За тази цел структурата е по-широка в средата, за да побере батерията, „като се използва защитата, предоставена от рамата“.

И в двата случая електрическият пикап може да зарежда за пробег до 110 мили (117 км) „за приблизително 10 минути с 800-волтово DC бързо зареждане до 350 кВт“. Производителят не предоставя никаква информация за AC мощността на зареждане. Това, което е сигурно, е, че електрическият пикап на Ram ще може да се справи с двупосочно зареждане и ще има два V2L порта, един на товарното легло с до 7,2 кВт и един в предната част с до 3,6 кВт.

Другите показатели за производителност на автомобила включват ускорение от 0-100 км/ч за 4,4 секунди, 840 Нм въртящ момент, до 24 инча (61 см) водопроходимост, капацитет на теглене до 14 000 паунда (6,350 кг) и максимален полезен товар от 2700 паунда (1,225 кг). Благодарение на непрекъснатия въздушен преграден панел в долната част, коефициентът на съпротивление се оценява на 0,34.

Що се отнася до самата задвижваща система, производителят уточнява, че двата 250-кВт електрически задвижващи модула (EDM) обхващат мотора, скоростната кутия и инвертора, заедно със задвижването на четирите колела. EDM на предната ос има автоматично „разединяване с колелото“, така че предните колела могат да се въртят свободно. Вторият EDM задвижва колелата на задната ос, за която е наличен електронно блокиращ се заден диференциал.

Stellantis споменава и независимо задно окачване с няколко звена „със стандартно, ексклузивно за сегмента, активно ниво на въздушно окачване с четири ъгъла с адаптивни амортисьори“. Въздушното окачване поддържа пет режима (влизане/излизане, аеро, нормален, офроуд 1 и офроуд 2). Функциите за автономно превозно средство включват активен асистент за шофиране и система за автоматично паркиране ParkSense.

<< Обратно към новините