Брой 3 за 2023 г. на списание КАМИОНИ е на пазара

05.04.2023

Брой 3 за 2023 г. на списание КАМИОНИ е на пазара

Брой 3 на списание КАМИОНИ за 2023 г. е на пазара – както обикновено - на хартия и онлайн и зареден с теми, които Ви интересуват.


 

Новия брой на списание КАМИОНИ разлистете на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Европа се е устремила неотклонно към безкарбоново бъдеще на автомобилния транспорт. За всички обаче вече ясно, че то е нужно и здравословно, но нито ще бъде безоблачно, нито ще дойде толкова лесно, колкото ни се иска. Новите технологии в автомобилостроенето са неизмеримо скъпи. Те изстискват колосален финансов ресурс от производителите. В крайна сметка това рефлектира върху цената на крайният им продукт, а оттам – върху портфейла на клиента. Което естествено води до оскъпяване на всички стоки и услуги, което пък се отразява на крайния клиент – гражданинът на ЕС, който трябва да плати цената на постоянно поскъпващия живот.

За това най-голямата автомобилна индустрия в Европа – тази на Германия, се опита да смекчи пълната забрана за регистрации на нови пътни превозни средства с ДВГ, която трябва да влезе в сила от 2035 г. Така след тази дата ще могат да се регистрират автомобили с ДВГ, ако работят с е-горива. Това не се харесва на други страни членки на ЕС, тъй като също ще оскъпи сериозно живота. От друга страна по-бедните държави не ги устройва и вариантът с пълната забрана. При тежките превозни средства, които са най-важни за икономиката, ситуацията със забраната на ДВГ е още по-разтеглена във времето и все още не е съвсем ясна. Очевидно нещата ще търпят промени, развитието им предстои и ще бъде интересно.

На този фон автомобилната индустрия продължава да се развива и да хвърля максимални усилия, за да се впише в новите реалности. Това е и причината и в този брой на списанието ни отново да присъстват редица интересни материали – тестове на електрически камиони в арктически условия, тестове на метанов влекач, тестове на електрически ван, сравнителен тест между електрически и дизелов ван, анализ на развитието на водородните камиони и възможността водородът да бъде алтернативно гориво, премиера на нов автобус… И разбира се, това не е всичко, за това – не се бавете, а разлиствайте и четете.

Ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Интервю
Министър Алексиев: Предвидено е изграждане на 160 станции за алтернативни горива

Ново в BG
DHL Freight въвежда цифрова платформа за автомобилен превоз на товари Saloodo! в България
Булавто – ексклузивен вносител на камиони Otokar
Борис Попов: Truckpoint предлага цялостно решение за Пакет Мобилност


Доставки
СТЕ Трейлърс България с ключова доставка на полуремаркета за Дискордиа
Кои са най-интересните доставки на камиони от началото на 2023 г.


Тест
Mercedes-Benz Trucks тества електрически камиони в арктически условия
Вторият живот на метановия Iveco Stralis AS440S46 NP


Представяме
БАПВА ще се бори с некачественото AdBlue
Диплом на Академията на IRU за ръководител на транспортната дейност


e-mobility
Водородът – първо в ДВГ или в горивните клетки
Hyliko показа първите си водородни камиони


Н.В. Клиентът
Филип Манев: Обичам да оптимизирам логистиката ни

Ванове
БГ Тест: Смайващият Volkswagen ID. Buzz Cargo
Arctic Test 2023 – електричество срещу дизел
Тест: Има ли предел за новия Ford Ranger Raptor


Транспорт
Димитър Димитров: Промените в Кодекса за застраховането ще оскъпят Гражданска отговорност за превозвачите

Екология
ЕС одобри забраната за бензинови и дизелови автомобили от 2035 г. (само онлайн)
H2Accelerate осигури финансиране за водородни камиони и зарядни станции (само онлайн)

Автобуси
Идва новият Setra MultiClass 500 LE
Volvo Buses променя бизнес модела си в Европа
(само онлайн)
Solaris отчете стабилни резултати от продажбите през 2022 г.
IVECO BUS доставя 238 CROSSWAY за Сардиния
(само онлайн)

Спорт
Ще има ли хибриди или електрокамиони в ETRC 2023


И не забравяйте, че списание КАМИОНИ е при вас не само на хартия, а и в онлайн вариант. Дигиталното списание можете да „разлистите“ по всяко време и навсякъде – на компютър, таблет или телефон. Можете да го свалите и като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Онлайн вариантът може да разгледате на адрес: https://www.transport-press.bg, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините