Електрификацията продължава в новия брой 2/2023 г. на списание КАМИОНИ

01.03.2023

Електрификацията продължава в новия брой 2/2023 г. на списание КАМИОНИ

Вторият брой на списание КАМИОНИ за 2023 г. е на пазара – както обикновено - на хартия и онлайн и зареден с теми, които Ви вълнуват.Новия брой на списание КАМИОНИ разлистете на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.


Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

През февруари 2022 г. отбелязахме една година от действието на първите изисквания на страховития за българския транспортен бранш Пакет Мобилност. Логично бе във втория за годината брой на списание КАМИОНИ да се запитаме как се е отразила на българските транспортни фирми първата година под действието на спорния пакет Мобилност.

Оказва се, че нещата не са с променили особено от февруари 2022 г. и около прилагането на Пакета продължава да има много проблеми, неясноти и пропуски, а комисии заседават и не могат да изчистят казуси по самото му правоприлагане. Причини за това вероятно могат да се намерят много. Като се почне от пропуски при самия замисъл на разпоредбите на Пакета и се стигне до пандемията и войната, които изместиха фокуса на Европа и породиха хроничен недостиг от камиони и транспортни услуги. Факт е обаче, че българските превозвачи са на мнение, че ако разпоредбите на Пакет мобилност се спазват стриктно, негативното му въздействие върху българския транспортен бранш няма да е толкова силно.

На фона на казаното до тук, можем да заключим, че електрическият керван и иновациите на световната автомобилна индустрия си вървят. За това и в този брой на списание КАМИОНИ повечето превозни средства са на ток. Предлагаме ви тест на електрически влекач за дълги разстояния, тест на автономна композиция, европейска и българска премиера на електрически ванове…

В броя разказваме още за тенденциите и случващото се в българския автомобилен бранш, за плановете за развитие на зарядната инфраструктура за електромобили в България, за ситуацията на пазара на автомобили за работа в Европа през миналата година, за продължаващата повсеместна липса на професионални водачи… Всичко това и още много интересни материали, ще откриете в новия брой на списанието.

Ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Григорий Карайков: Приоритет номер 1 е да отворим сервиза ни във Варна
Готови метални ремонтни канали от INGTOP METAL, Чехия


Пазар
ЕС 2022 – повече камиони, по-малко лекотоварни

Тест
Miles Challenge с Volvo FH Еlectric – С тежкотоварна електрическа композиция от Мюнхен до Берлин
Автономният Freightliner Cascadia


e-mobility
Ангел Димитров: В България започват да се изграждат хъбове за зареждане на всякакъв вид електрически автомобили

Представяме
Мек-Дизел България ЕООД

Н.В. Клиентът
Ангел Траков: Трябва да бъдем внимателни

Анкета
Вносителите на ремаркета: Позитивизъм, стабилност и нови модели през 2023 година

Ванове
С 18,1% по-малко нови лекотоварни автомобили в ЕС през 2022 г.
Българска премиера на електрическия Volkswagen ID. Buzz
Новият eSprinter е най-универсалният и ефективен Mercedes-Benz eVan


Транспорт
Има ли решения за недостига на шофьори на камиони? (само онлайн)

Гуми
BKT влиза в бъдещето

Проучване
HR тенденции в автомобилната индустрия

Екология
Еврокомисията иска нови камиони с по-малко емисии от 2030 г.

Автобуси
FPT Industrial доставя батерии за IVECO BUS
6,11% спад в регистрациите на нови автобуси в Европа през 2022 г.
Новости от Busworld North America 2023 (само
онлайн)
9543 градски автобуси с алтернативно задвижване са пуснати в Европа през 2022 г. (само
онлайн)

Спорт
Новият ETRC сезон – с повече състезания, но без Buggyra


И не забравяйте, че списание КАМИОНИ е при вас не само на хартия, а и в онлайн вариант. Дигиталното списание можете да „разлистите“ по всяко време и навсякъде – на компютър, таблет или телефон. Можете да го свалите и като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Онлайн вариантът може да разгледате на адрес: https://www.transport-press.bg, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините