Оптимизъм, зареден с електричество в брой 1 за 2023 г. на списание КАМИОНИ

01.02.2023

Оптимизъм, зареден с електричество в брой 1 за 2023 г. на списание КАМИОНИ

Първият брой на списание КАМИОНИ за 2023 г. е на пазара – както обикновено - на хартия и онлайн и зареден с теми, които Ви интересуват.


 

Новия брой на списание КАМИОНИ разлистете на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Обичайно началото на всяка нова година е време за равносметки и анализи. Време да оценим изтеклата година, да видим докъде сме стигнали, в какво сме успели и в какво не, да направим планове за близкото и по-далечното бъдеще и да очертаем очакванията си за новата година.

Началото на всяка нова година обикновено е заредено с оптимизъм, независимо от резултатите през изтеклата година. Защото, ако изминалата година е била добра, това зарежда с положителни очаквания занапред. Ако пък е била не дотам успешна, нормално е да има очаквания, че в един момент нещата тръгват нагоре.

Автомобилният бранш в България изпрати поредната си трудна, динамична, но както личи – поне от статистиката за регистрираните през 2022 г. нови автомобили за работа в България – не толкова лоша година. При тежките камиони на пазара има сериозен ръст, който щеше да е още по-голям, ако не бяха затрудненията с доставките. Факт е, че много от вносителите са разпродали и квотите си за 2023 г. При вановете има известен спад, но той е обясним – отново с нарушената верига на доставките. При автобусите ситуацията е такава, каквато е била винаги през последните години – неприятна, но нито по-лоша, нито по-добра.

Повод за оптимизъм са и някои сигнали, дошли в края на 2022 г., които показват, че електрическото бъдеще на транспорта в България вече не е толкова далечно и нереално. Факт са първата поръчка за камион, задвижван от батерии у нас, както и най-голямата доставка на електрически ванове в България досега.

Всичко казано дотук личи и в традиционната за списание КАМИОНИ в началото на всяка година анкета с представителите и вносителите на основните марки камиони. Почти всички от тях отчитат, че 2022 г. е била по-добра от предварителните очаквания, и са умерени оптимисти за 2023 г., като не са убедени, че проблемите с веригите на доставки ще бъдат решени в близките месеци. Така или иначе предстои да разберем какво ще се случи през 2023 г., но очакванията са за поредната динамична и интересна година.

А сега - в ръцете ви е първият за 2023 г. брой на списание КАМИОНИ, който както винаги – също е интересен.

Ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Биомет инвестира в нов логистичен център
AVENO – масла, произведени в Германия, създадени да задоволят и най-взискателните клиенти


Пазар
3563 нови камиона бяха регистрирани в България през 2022 г.
2632 нови ремаркета също влязоха на българския пазар през 2022 г.


Анкета
Вносителите на камиони: Очакваме успешна и предизвикателна 2023 г.

e-mobility
Една година с Vоlkѕwаgеn е-Сrаftеr: Инвестиция в бъдещето, но в границите на разумното
Под капака на Tesla Semi


Н.В. Клиентът
Калин Стойчев: Вярвам в бъдещето на електрическите камиони


Ванове
4965 нови лекотоварни автомобила са регистрирани в България през 2022 г.
БГ Тест: Ford E-Transit впечатлява и през зимата
БГ Тест: Новият Ford Tourneo Connect
БГ Тест: Еталонът Volkswagen Caravelle T6.1


Екология
Общината ще чисти столичния въздух със забрани и глоби

Автобуси
БГ Тест: Компактният Mercedes-Benz Intouro K
212 нови автобуса са регистрирани в България през 2022 г.


Спорт
Четвъртият Dakar в Саудитска Арабия: Победа за De Rooy IVECO

Втора употреба
През 2022 г. пазарният дял на употребявани камиони намаля

И не забравяйте, че списание КАМИОНИ е при вас не само на хартия, а и в онлайн вариант. Дигиталното списание можете да „разлистите“ по всяко време и навсякъде – на компютър, таблет или телефон. Можете да го свалите и като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Онлайн вариантът може да разгледате на адрес: https://www.transport-press.bg, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

Лъчезар АПОСТОЛОВ

<< Обратно към новините