INEOS Grenadier получи одобрението на сър Люис Хамилтън

09.11.2022

INEOS Grenadier получи одобрението на сър Люис Хамилтън

Седемкратният световен шампион във Формула 1 проведе една от първите шосейни проби на INEOS Grenadier. Председателят на INEOS сър Джим Ратклиф се присъедини към сър Люис за една спортсменска оценка на здравия 4X4.Пилотът на Mercedes-AMG Petronas сър Люис Хамилтън е сред първите, поставили Grenadier 4X4 на изпитание без задръжки на шосето и офроуд, извън INEOS Automotive.

Председателят на INEOS сър Джим Ратклиф седна на пасажерското място, докато сър Люис пое волана. В излъчения вчера видеоклип може да се проследи как седемкратният световен шампион от Формула 1 шофира Grenadier по разнообразен терен на асфалт и офроуд.

Гледайте тук цялото преживяване на сър Люис Хамилтън с INEOS Grenadier.

Сър Люис споделя: „Наистина се наслаждавам да управлявам този автомобил. Той е изключително удобен, особено като се имат предвид сериозните неравности, през които се спускахме... на практика изобщо не раздруса през цялото трасе. Сцеплението му е огромна изненада за мен.“

Сър Джим добавя: „Разработихме Grenadier за добро офроуд представяне, но нямахме идея, че ще се окаже чак толкова добър на асфалт. Определено мога да кажа, че никой досега не го е управлявал по начина, по който го направи Люис.“

Grenadier е преминал около 1,8 милиона километра в екстремни изпитания и разработване на места като Долината на смъртта в САЩ, дюните на Близкия Изток, Арктическия кръг и прословутата планина Шьокъл в Австрия.

Приспособен към всякакви условия, Grenadier е съвременен 4X4 автомобил, проектиран и произведен по световни стандарти. Всички негови модели са снабдени с шаси със стълбовидна рама в затворени секции, постоянно задвижване на четирите колела, двускоростна разпределителна кутия и централно заключване на диференциала.

INEOS с гордост е основен партньор на отбора от Формула 1 на Mercedes-AMG Petronas. Вече се приемат поръчки за Grenadier и той е във фаза на производство. За да научите повече за цените, техническите характеристики и опциите на Grenadier, посетете www.ineosgrenadier.com.

<< Обратно към новините