Ноемврийският брой на списание КАМИОНИ е на пазара

03.11.2022

Ноемврийският брой на списание КАМИОНИ е на пазара

Брой 9 на списание КАМИОНИ за 2022 г. е на пазара – както обикновено - на хартия и онлайн и зареден с теми, които Ви интересуват.


 

Новия брой на списание КАМИОНИ разлистете на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Има един стар виц, в който попитали Радио Ереван: „Защо магистралата от София, през Пловдив, към Бургас се нарича Тракия?“ Отговорът бил: „Защото строителството й е започнало по времето на траките.“

Няма кака да не се сетим за тази, нагарчаща шега, след проведената през октомври кръгла маса по въпросите на тол системата в България и забележете – „Ускоряване развитието и изграждането на автомагистралите в България…“ До тук, добре. Само, че пътят към транспорта на бъдещето у нас продължава да е застлан с разбит асфалт, а простите сметки показват, че откакто в България се сторят магистрали, те напредват средно с 6 до 8 км на година!

Всичко това можеше и да е малко смешно, ако не беше тъжно на фона на, случващото се в автомобилната и транспортната индустрия в европейски и световен мащаб. Защото браншът отдавна е поел курс към високи технологии, електрификация на превозните средства от всякакъв калибър, водородни камиони и автобуси, автономни превозни средства, зарядни станции на всеки 60 км по магистралите…

Може да се изброява още много, но с темповете на строеж и обновяване на пътната мрежа в България, рискуваме всичко това да си остане малко като научна фантастика за нас. Защото вече говорим за зарядна инфраструктура за електрически и водородни камиони, а у нас най-обикновената пътна инфраструктура още не е нормална.

Случващото се съвсем не е научна фантастика. И може да се уверите в това и в този брой на списание КАМИОНИ. В него е събрано най-интересното, което се случи през последния месец в света на автомобилите за работа у нас по света.

Отново ви предлагаме премиери и тестове на нови камиони, ванове и автобуси. И продължаваме разходката сред новостите в залите на преминалото в края на септември голямо международно изложение IAA Transportation 2022 в Хановер, да разкажем, за които няма да ни стигнат и три и дори четири броя на списанието.

А ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Shell Fleet Assistant – следващата стъпка за Вашия автопарк с новия Ви асистент на пътя
Дом на камиона расте постепенно, но стабилно


e-mobility
FPT Industrial откри завод за производство на батерии, електрически задвижвания и оси
MAN eTruck набира скорост


IAA 2022
Новите марки при камионите на IAA Transportation 2022
Аеродинамика и високи технологии при ремаркетата в Хановер
Cummins на IAA 2022: Водородна електромобилност и новости в класиката
Bosch завива към климатично неутралните задвижвания
Иновации от ZF на IAA 2022
Спестете гориво със SolarOnTop
Намерете си място за паркиране с KRAVAG Truck Parking


Изложения
Automechanika 2022

Транспорт
Без оптимизъм за българските пътища

Застрахователи
CMR застраховка чрез LUTZ ASSEKURANZ – защо?

Ванове
Iveco e-Daily потегли от Торино

Анализ
БГ автопаркът продължава да остарява

Обучение
Обучения на WABCO и Knorr-Bremse

Автобуси
Shaula на Car-Bus е Minibus of The Year 2023
Звездата Shaula
Практичният Mercedes-Benz Aveuro
Големият Isuzu Gran Toro
FIAA 2022: Феерията в Мадрид се завърна
Новият MAN Lion‘s City 10 E
Още за новите туристически автобуси Setra


Спорт
Киш предсрочно спечели ETRC 2022


И както винаги, новият брой на любимото ви списание ще откриете не само на хартия, а и в онлайн вариант. Него можете да „разлистите“ по всяко време и навсякъде - на компютър, таблет или телефон. Ако ви е по-удобно, може и да го свалите като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонатите, но достъпът до по-старите броеве е свободен. Дигиталното списание може да откриете на адрес: https://www.transport-press.bg, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините