Високо напрежение в юлския брой на списание КАМИОНИ!

08.07.2022

Високо напрежение в юлския брой на списание КАМИОНИ!

Брой 6 на списание КАМИОНИ за 2022 година е при Вас – отново на хартия и онлайн и е зареден с теми, които Ви вълнуват.


 

Новия брой на списание КАМИОНИ разлистете на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

С покачването на летните температури напрежението в света на автомобилите за работа нараства. Този път имаме предвид едно друго, високоволтово и да го наречем, градивно напрежение, което тласка напред цялата индустрия, като движи електрическите автомобили.

Погледнете само корицата на новия брой на списание КАМИОНИ, който държите в ръцете си – един, два, три…. шест теста, четири от които на електрически камиони, ванове и автобуси и един на задвижвани от водород лекотоварни автомобили! Място с иновативните задвижвания все още дели и добрият стар дизел, без който все още не можем и за който можем да кажем, че достигна върховете в развитието си и е по-екологичен от всякога.

И понеже мястото на корицата ни не е безкрайно – за десерт в секция АВТОБУСИ сме ви подготвили още два теста, където също има високо напрежение.

В разгара на лятото в автомобилната индустрия има не раздвижване, а направо лавина от международни и български събития. Затова и в този брой ви правим свидетели на редица премиери и представяния на иновации. Може да се каже, че лавината е дългоочаквана и логична. След повече от две години на затваряне и отлагане на събития автомобилната индустрия и потребителите на автомобили за работа са жадни да представят или да докоснат новостите.

Доказват го и заявките за участие в най-голямото международно изложение IAA Transportation 2022, което ще се проведе през септември в Хановер. Изложението идва с ново име и нова концепция, провокирана точно от глобалните промени в света на автомобилите за работа. И обещава да е повече от интересно, след като изданието му преди 2 години бе отменено.

На този фон не сме забравили и подминали и другото – негативното напрежение, което обичайно властва в транспортния бранш у нас и което е свързано с обичайните проблеми – цени на горивата, тол такси, Пакет Мобилност.

А ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Прозрачността винаги печели!

Доставки
Булавто АД финализира доставки на Ford Trucks на Truck Expo

Тест
Обновен двигател OM471 и други подобрения в Actros L
Renault D E-TECH


Състезание
Владислав Илиев от Транспрес е победител в състезанието на DAF

e-mobility
eActros – зареден и готов

Н.В. Клиентът
Инж. Николай Александров: Въвеждаме изцяло нова стратегия

Изложения
БГ премиери на Truck Expo 2022
Automechanika Istanbul 2022 премина повече от успешно


В аванс
IAA Transportation – струва си да го посетите
Automechanika Frankfurt 2022: Рестартът


Интервю
Димитър Димитров, изпълнителен директор на КАПБ: С Пакет Мобилност целят да ни изгонят от европейския пазар

Транспорт
Недоволство и протести за тол таксите и горивата
Защо водородът е част от бъдещето на транспорта и енергетиката


Прикачна техника
Schmitz Cargobull представи новостите преди IAA 2022
Einride създаде най-интелигентното е-ремарке


Оборудване
Autopromotec 2022

Строителни машини
Нови технологии на Bobcat Demo Days 2022 (само онлайн)

Ванове
Тест: Водородното трио на STELLANTIS – 400 км с едно зареждане
Тест: Renault Kangoo Van E-TECH
Безкомпромисният всъдеход INEOS Grenadier стъпи в България (само
онлайн)

Ретро
Трета възраст (само онлайн)

Автобуси
Busworld Turkey 2022 – по-силен от всякога
Как работи BRT системата на Истанбул (само
онлайн)
Scania обнови цялата си автобусна гама
Mercedes-Benz eCitaro Range Extender идва през 2023 г. (само
онлайн)
Тест: Новият Mercedes-Benz Intouro
Тест: Електрическият Isuzu NOVOciti Volt


Втора употреба
Делът на новорегистрираните употребявани камиони намалява спрямо новите

Спорт
Перфектен Киш на Хунгароринг

И както винаги, новият брой на любимото ви списание ще откриете не само на хартия, а и в онлайн вариант. Него можете да „разлистите“ по всяко време и навсякъде - на компютър, таблет или телефон. Ако ви е по-удобно, може и да го свалите като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонатите, но достъпът до по-старите броеве е свободен. Дигиталното списание може да откриете на адрес: https://www.transport-press.bg/, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините