Нов протест на превозвачи пред транспортното министерство

30.05.2022

Нов протест на превозвачи пред транспортното министерство

Протест на превозвачите се провежда и тази седмица пред Министерство на транспорта. Стотици протестиращи с плакати и транспаранти скандират за оставка на транспортния министър Николай Събев.


 

Протестът ще продължи по понеделник до петък, 3 юни, и ще бъде от 10 до 17 часа всеки ден. По думите на превозвачи и шофьори, всеки който иска „да поздрави министър Събев“ е добре дошъл при тях.

Превозвачите са издигнали плакати с надписи: „Ние сме руски шпиони, защото искаме да работим нормално, така ли министър Събев?”, „Дядо Еконтий, днес градска железница в Пловдив, утре и в другите градове“„Позори си, Събев. Годината е 2022, а не 1944”, „Ние от „третата колона“ искаме инфлацията да бъде овладяна“.

Да припомним, че едно от исканията на превозвачите по време на масовия протест на бранша на 10 и 17 юни, бе именно оставката на министър Събев. Представителите на автомобилния транспорт неведнъж са посочвали, че нямат комуникация с ресорния министър, който според тях толерира основно жп транспорта.

Междувременно транспортното министерство стартира проверки на компании превозвачи, като според Събев „не става въпрос за преследване на фирмите, които излязоха на протест, а за проверка на някои от тях за концентрация на пазара“.

<< Обратно към новините