И Столичният градски транспорт излиза на протест

11.05.2022

И Столичният градски транспорт излиза на протест

Протест на шофьорите от градския транспорт в София е насрочен за 18 май. Недоволството на водачите е заради неизплатени заплати. Протестът ще започне в 8 часа на възлови кръстовища в столицата.


 

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяснява, че има над 330% увеличение на сметката за природен газ, която е платил „Столичен автотранспорт” за първите четири месеца на годината. А до момента дружеството не е получило никакви компенсации. Затова се налагало от 1 юни, вместо от 15 юни, градският транспорт да премине към разреденото лятно разписание.

„На 18 юни всички служители от четирите транспортни дружества в София, които не са на работа, ще излязат и ще протестират на възлови кръстовища. Движението ще бъде блокирано за известно време, искаме да бъдем чути и да ни бъде обърнато внимание”, заяви Иван Кирилов - председател на Федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа”.

Има вероятност поради недофинансирането на системата графикът на транспорта да бъде разреден. Това означавало, че една възрастна жена през лятото може да чака по 30 минути автобус или метро. Това според Кирилов е фарс, който не трябва да се допуска на територията на столицата.

<< Обратно към новините