Ford разкри новия изцяло електрически E-Transit Custom

09.05.2022

Ford разкри новия изцяло електрически E-Transit Custom

Ford направи поредната голяма стъпка към електрическото бъдеще. Лекотоварното подразделение Ford Pro разкри първи подробности за изцяло новия електрически среден ван E-Transit Custom.Прототипът на Ford E-Transit Custom бе показан на живо пред журналисти от цяла Европа в рамките на събитието Ford PRO Experience в Барселона, на което присъства и представител на списание КАМИОНИ. Ford E-Transit Custom следва стъпките на изцяло електрическия голям ван E-Transit, чието производството стартира през март тази година. Той е първият от четирите изцяло електрически модела, които Ford Pro ще представи до 2024 г.E-Transit Custom е проектиран да създаде нов еталон в сегмента на еднотонните ванове в Европа и да помогне на бизнеса в трансформацията към електрическа мобилност. Изцяло електрическият наследник на най-продавания в Европа ван изначално е проектиран да се впише безпроблемно в екосистемата на Ford Pro от решения за повишаване на производителността и добавена стойност. E-Transit Custom идва с новия софтуер от Ford Pro, който осигурява решения за зареждане, обслужване и финансиране от едно място, за да помогне за намаляване на престоите и оперативните разходи.

Новото попълнение в електрифицираната гама на Ford Pro е ключов компонент в ангажимента на Ford за достигане на нулеви емисии във всички продадени от Ford автомобили в Европа и въглероден неутралност във въглеродния отпечатък на континента до 2035 г.
Безкомпромисната електрическа силова линия на E-Transit Custom ще осигури пробег с едно зареждане до 380 км, бързо зареждане с постоянен ток и отлични динамични, товарни и теглителни характеристики. Новият ван ще помогне за повишаване на производителността, чрез сложна постоянна свързаност.

„Това е преломен момент за операторите на автомобили за работа в Европа и още една изключително важна реализация на нашите амбиции за Ford Pro - каза Ханс Шеп, генерален мениджър, Ford Pro, Европа. - Най-продаваният ван в Европа току-що стана изцяло електрически и е подкрепен от нашето уникално обслужване на едно гише - Ford Pro, целящо повишаване на производителността и оперативните ползи.”Сред функциите при E-Transit Custom, разработени след задълбочени проучвания на мненията на потребителите на ванове е технологията ProPower Onboard. Тя ще осигури изход на мощност за захранване на инструменти, апарати и устройства на борда на автомобила. Външният дизайн на E-Transit Custom е изцяло нов и е в стила на съвременните автомобили на Ford. Отличава се с балансирани пропорции, уверена стойка и изцяло LED светлини. Задвижващи са предните колела. Габаритната височина е под 2 м, за да може автомобилът да влиза във всички закрити градски паркинги.

По-рано през тази година Ford обяви, че до 2024 г. ще пусне четири изцяло нови изцяло електрически превозни средства, които ще станат част от емблематичното семейство на Transit. Това са товарните ванове Transit Custom и Transit Courier, както и пътническите им изпълнения Tourneo Custom и Tourneo Courier.

Изцяло електрическият E-Transit Custom влиза в производство през втората половина на 2023 г. и става част от най-обширната гама Transit Custom, предлагана някога на европейски клиенти. Новият Transit Custom ще се предлага и с конвенционален ДВГ, както и като plug-in-hybrid. Допълнителни подробности за продукта ще бъдат обявени през септември.

Всички варианти на Transit Custom ще бъдат произведени от Ford Otosan – в съвместното предприятие на Ford в Коджаели, Турция, където се произвеждат моделите на Transit за Европа. Неотдавна Ford, SK On Co. Ltd. и Koç Holding подписаха Меморандум за разбирателство за създаване на голямо съвместно предприятие за производство на за акумулаторни батерии за автомобили за работа. Началото на производството трябва да е в средата на десетилетието, при годишен капацитет в диапазона от 30 до 45 гигаватчаса.

<< Обратно към новините