Излезе майският брой на списание КАМИОНИ

05.05.2022

Излезе майският брой на списание КАМИОНИ

Брой 4 на списание КАМИОНИ за 2022 година отново идва при Вас на хартия и онлайн и предлага теми, които Ви вълнуват.


 

Новия брой на списание КАМИОНИ можете да разлистите на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Не е необходимо да си специалист по микро- или макроикономика, за да направиш простата сметка, че при цените на горивата в края на април, сметките на автомобилните превозвачите излизат все по-трудно. И, че наместването им в най-добрия случай, води до тотална инфлация и поскъпване на всичко и навсякъде по цялата верига до крайния клиент – нещо, което вече се усеща болезнено от всички.

На този фон опитите на управляващите да ни убеждават, че цените на горивата у нас са най-ниските в Европейския съюз, са меко казано смехотворни. Първо – защото стандартът ни на живот отдавна е най-ниският не само в ЕС. И второ – защото това с най-евтиното гориво вече не е много вярно. Редица държави-членки на Европейския съюз вече предприеха работещи мерки за обуздаване на поскъпването на горивата, които дават резултат и глътка въздух на автомобилния транспорт.

За това българските превозвачи са в пълното си право да протестират, както го направиха в края на април. Като подчертаха дебело, че в протеста им няма никакъв политически подтекст, те поставиха още редица искания към държавата, които не са нови. Но най-важното им искане е да бъдат чути и да има диалог по проблемите им, какъвто напоследък, според тях, липсва. Дано да бъдат чути, защото другото го знаем - българският автомобилен транспорт отдавна е показал, че може да се развива и да работи въпреки държавата.

В същото време автомобилната индустрия в световен мащаб се опитва да излезе от стагнацията, наложена й от пандемията и войната. Веригите на доставки все още са нарушени, компоненти не достигат, а за нов камион се чака с месеци. Въпреки това пазарът на тежкотоварни автомобили в България върви добре, а първата бяла лястовица при електрическите камиони у нас долетя с пролетта на 2022 г.

А в новия брой на списание КАМИОНИ ще откриете още редица интересни теми – тестове, премиери, интервюта, технически новости, анализи, …

А ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Scania България разширява бизнеса си
Иновативни предложения за превозвачите от Makios Logistics
EcoFleX от Schmitz Cargobull


e-mobility
Българска премиера на Volvo FE Electric
QUANTRON представи лекия електрически камион QARGO 4 EV
(само онлайн)

Доставки
CTE Трейлърс България продължава с успешни доставки
15 нови влекача F-Max 500 L за Румяна Хинкова – Иво Табаков ЕТ


Тест
Новата гама Scania SUPER отговаря на името си

Н.В. Клиентът
Димитър Секулов: Пакет Мобилност е най-противоречивият регламент

Изложения
Редица БГ премиери на АТЕСТ Експо 2022

Ванове
Тест: Новият работяга GAZelle NN
Как Renault създаде Open Sesame
(само онлайн)
Amarok – премиум пикап от ново поколение (само онлайн)

Транспорт
Кой се страхува от е-горивата
Европа се бори с високите цени на горивата
Нови глоби на пътя, тол системата с по-високи такси
Европейските превозвачи са готови за алтернативните задвижвания
(само онлайн)

Обучение
На училище за Mercedes

Втора употреба
Два пъти повече употребявани от нови

Спорт
ETRC стартира на 21 и 22 май

Автобуси
Новият Mercedes-Benz Intouro K идва и като хибрид
MAN eBus роудшоу: От Алпите до Маракеш
Дял на алтернативните задвижвания при автобусите в Европа
(само онлайн)
Годината при Solaris (само онлайн)

И както винаги, новият брой на любимото ви списание ще откриете не само на хартия, а и в онлайн вариант. Него можете да го „разлистите“ по всяко време и навсякъде - на компютър, таблет или телефон. Ако ви е по-удобно, може и да го свалите като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонатите, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Дигиталното списание може да откриете на адрес: https://www.transport-press.bg/, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините