Amarok e пикап от ново поколение

29.04.2022

Amarok e пикап от ново поколение

Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) ще представи изцяло новото поколение на своя пикап Amarok през 2022 г. Той предлага още повече екшън, както на пътя, така и извън него.


 

Проектиран и замислен в Германия и Австралия, но произведен в Южна Африка, новият Amarok ще заеме своето място в челото на сегмента на пикапите. Той се отличава с отлични спецификации, значително разширен набор от функции за подпомагане на водача и много по-голям набор от задвижващи системи.

Иновативният премиум дизайн на универсалния модел е едновременно типичен за Amarok, и в същото време е предефиниран. Мощният и харизматичен екстериор е допълнен с висококачествен интериор. С 5350 мм дължина новият Amarok е с поне 100 мм по-дълъг от своя предшественик. В междуосието от 3270 мм има увеличение от 175 мм и съответно повече място в двойната кабина.

Полезният товар също се увеличава до 1,2 тона, като вече е възможен и максималния капацитет на теглене от 3,5 тона в повече варианти на комбинациите от двигател и скоростна кутия. Тъй като междуосието на новия Amarok нараства повече от общата му дължина, надвесите на каросерията стават по-малки. И това има положителен ефект върху офроуд способностите на автомобила. Възможностите за офроуд на новия Amarok са допълнително усъвършенствани с възможност за преминаване през значително по-дълбоки води в сравнение с предшественика му.

В зависимост от комбинацията двигател/скоростна кутия и съответния пазар, предлаганите двигатели ще бъдат във варианти един бензинов и четири различни дизелови, с между четири и шест цилиндъра и кубичен обем от 2,0 до 3,0 литра. По избор се предлага версия със задно задвижване, или задвижване на всички колела. Наличен е сериозен набор от предварително конфигурирани режими на шофиране с множество функции за помощ на водача, включително в ситуации, които не са ежедневни. Подобрената безопасност се осигурява от повече от 30 асистиращи системи, над 20 от които са напълно нови за Amarok.

Новата предна част на автомобила е доминирана от много изправения преден капак, подчертаващ ясното ДНК на марката. Хоризонталните, горни напречни решетки на предната броня са интегрирани със стеснените LED фарове, които са стандартни за всички версии. Като опция ще се предлага „IQ.Light – LED матрични фарове“, които подчертават високотехнологичния характер на Amarok. Радиаторната решетка в зависимост от версията е решена по индивидуален начин - с хоризонтално разделение в предната секция или в X-образен дизайн при моделите от най-високата спецификация.

За разлика от много други пикапи, горната част на арките на колелата образуват практически права линия, а не овал, което е типична характеристика на Amarok. До 21-инчовите алуминиеви джанти и гумите за всякакви терени, които се предлагат се за първи път като стандарт, завършват мощния вид на пикапа.

Новият пикап на Volkswagen Commercial Vehicles е впечатляващ и в задната си част. Широката задна врата е рамкирана от стандартни LED светлини, а думата „Amarok“ е релефно изписана по цялата ширина на багажника. Както при предишния модел, и при новия Amarok има достатъчно място в товарното отделение, за да може европалет да бъде натоварен странично и да се обезопаси със здравите халки за уккрепване.

<< Обратно към новините