Превозвачи протестират срещу цените на горивата и в Германия

18.03.2022

Превозвачи протестират срещу цените на горивата и в Германия

Протести заради високите цени на горивата бяха организирани в различни европейски страни като Испания и Италия през последните дни. Вече и Германия може да бъде добавена към списъка, тъй като на много места в страната избухнаха протести заради високите разходи за гориво.Многобройни публикации в германската преса посочват, че камиони умишлено са забавили трафика по магистралите A1, A3, A4, A10, A11 и A61 в страната. Освен това няколко колони камиони на автобана в района на Берлин са протестирали, призовавайки за помощ от държавата при покачващите се цени на дизела. Има и съобщения за камиони, причинили прекъсване на движението в близост до Олимпийския стадион в Берлин и Ернст-Ройтер-Плац.

В Северен Рейн-Вестфалия шофьори на камиони са блокирали движението по най-малко две магистрали. Според полицията три камиона са забавили движението до пешеходна скорост по А2 близо до Дортмунд. Освен това се съобщава, че три камиона са блокирали A42 близо до Гелзенкирхен. В Кьолн 12 камиона също са участвали в протест в центъра на града.

Някои шофьори на камиони са заявили, че ако правителството не предприеме действия, те ще блокират магистралите в понеделник.

Коментирайки акциите, Дирк Енгелхард, генерален мениджър на Федералната асоциация за автомобилен транспорт, логистика и третиране на отпадъци (BGL), обаче каза: „Ние като асоциация не сме призовали официално за тези действия, но разбираме притесненията, нуждите и стресовата ситуация за транспортните компании.”

<< Обратно към новините