Тук е новият брой 2/2022 на списание КАМИОНИ

08.03.2022

Тук е новият брой 2/2022 на списание КАМИОНИ

Вторият за 2022 година брой на списание КАМИОНИ е вече при Вас. Той идва отново - на хартия, и онлайн и с теми, които Ви интересуват.Новия брой на списание КАМИОНИ можете да разлистите на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

През втория месец от годината влязоха в сила на две от основните разпоредби на Пакет Мобилност, а в транспортния бранш – не само в България, се създаде напрежение и объркване, граничещо с хаос. От 2 февруари действа директивата за командироването на водачите, а от 21 февруари е в сила една от най-дискусионните разпоредби на Пакета – тази за връщането на камионите в държавата по регистрация на всеки 8 седмици.

Когато към това се прибави и войната в Украйна се вижда, че за автомобилния транспорт предстоят още критични моменти.

Българският транспортен бранш вече алармира, че на никого не е ясно как точно се прилагат разпоредбите на Пакет мобилност и - особено изискването за връщането на камионите. И призова държавата за по-адекватни действия и подкрепа към сектора автомобилен транспорт в България за смекчаване на последиците от Пакета. Нещо, което, според превозвачите, макар и закъсняло, може да се случи с подходящи промени в Закона за автомобилните превози.

Иначе в поредния брой на списание КАМИОНИ отново можете да прочетете най-интересното, случило се в света на автомобилите за работа през последния месец. Предлагаме ви интересен сравнителен тест на камиони, преглед на предлаганите у нас електрически тежкотоварни превозни средства, данни за пазара в ЕС на камиони ванове и автобуси, интересни премиери при вановете и автобусите… и още много интересна информация от света на транспорта и автомобилите за работа.

А ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
АТС е представител и сервизен партньор на ZF за България

Тест
Сравнителен тест 1000 точки: Три типични влекача за международен транспорт

Пазар
Пазарът в ЕС с тенденция към повишение при камионите

e-mobility
Кой какви електрически камиони предлага у нас

Анкета
Вносителите на ремаркета: Очакваме редовни доставки и успешна 2022 година

Технологии
Турбо компаунд

Н.В. Клиентът
Цветанка Фратева - С летящ старт в зелената логистика

Ванове
Малкият великан Piaggio Porter NP6
8,5 на сто ръст на пазара на нови ванове в ЕС
Renault Express vs. Dacia Dokker
Новият хищник Ford Ranger Raptor
ID. Buzz – преродената икона (
само онлайн)

Транспорт
Пакет Mобилност побърка Европа
Какво ще е бъдещето на е-горивата (
само онлайн)
Ревизия за тол системата (
само онлайн)

Гуми
Hakkapeliitta C4 & CR4 и R5 от Nokian Tyres(само онлайн)

Автобуси
Новият Scania Interlink
Новото поколение Irizar i4
Пазарът на автобуси в ЕС със скромен ръст от 2,8 на сто
QUANTRON представи електрическия автобус CIZARIS (
само онлайн)

Спорт
След сезона се очакват радикални промени в ETRC
 

И както обикновено, новият брой на любимото ви списание ще откриете не само на хартия, а и в онлайн вариант. Него можете да го „разлистите“ по всяко време и навсякъде - на компютър, таблет или телефон. Ако ви е по-удобно, може и да го свалите като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонатите, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Дигиталното списание може да откриете на адрес: https://www.transport-press.bg/, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините