Новият Amarok поразява с дизайн от бъдещето

22.02.2022

Новият Amarok поразява с дизайн от бъдещето

Новият Amarok ще бъде пуснат на глобалния пазар през 2022 г. и идва с цял набор от нови функции. Те включват множество системи за подпомагане на водача, които са нови в този сегмент и ще направят ежедневното шофиране много по-удобно за бъдещите собственици на Amarok.Нещо повече, напълно новата разработка с множество функции за удобство ще даде на новия „вълк“ още по-добри офроуд характеристики от предишните поколения на пикапа благодарение на по-големия му просвет.

Мощен както винаги - новият пикап на Volkswagen Commercial Vehicles отново може да се похвали с V6-TDI. Това не само ще зарадва сегашните фенове на Amarok, но вероятно ще спечели нови приятели на първокласния пикап. Целият екстериор на новия, спортен Amarok е още по-дефиниран и обещава оптимизирани теглеща мощност и въртящ момент. А първокласният характер на интериора също е допълнително подобрен.

Комфортът, концепцията за работа, свързаността и атмосферата в напълно новия интериор гарантират, че новият Amarok ще издигне еталона за пикапи в еднотонния B-сегмент на съвсем друго ниво.

„Ние подчертаваме различния, изразителен дизайн на предната част на нашия пикап с харизматичен подпис на Amarok, който се намира изписан с много големи букви и на товарната кутия отзад и се носи с гордост от автомобила“, казва Алберт-Йохан Кирцингер, ръководител на дизайна във Volkswagen Commercial Vehicles. "Излишно е да казвам, че и европалет отново се побира в каросерията и, разбира, се товарите могат да бъдат обезопасени. Стилизираната решетка като визуално разширение на двойната кабина в товарния отдел отново придава динамични, аеродинамични и много стилни пропорции на Amarok."

Екстериорът на новия Amarok е нараснал с десет сантиметра до 5,35 метра, а каросерията му също ще бъде по-широка от настоящата версия. Това се изразвява например в повечето място за краката на втория ред.
Amarok на Volkswagen Commercial Vehicles е в серийно производство от 2010 г. Името му произлиза от езика на северноамериканските ескимоси инуити и означава „вълк“.

Второто поколение, което се предлага с V6 дизелов двигател като стандарт, радва клиентите на Amarok от 2016 г. За дванадесет години от модела са продадени повече от 815 000 автомобила. Разработена от екипи в Австралия и Европа, най-новата версия на първокласния пикап ще се произвежда в Силвъртън в Южна Африка.

<< Обратно към новините