В очакване на новия Amarok

17.01.2022

В очакване на новия Amarok

Когато става въпрос за големи товари, трудни селски терени или движение извън пътя, идва времето на Volkswagen Amarok, новият пикап на Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV).Според производителя при новия Amarok акцентите са толкова много, колкото са разнообразни приложенията му като пикап. Моделът ще има премиера през идващото лято и ще бъде наличен за поръчки на първите няколко пазара в края на годината.

Новият Amarok идва с напълно нов дизайн. Той е с 10 сантиметра по-дълъг и с над 4 сантиметра по-широк от настоящата версия на модела. Универсалното превозно средство за движение по пътищата и извън него обаче е надградено значително и отвътре, както показва скицата, разпространена от VWCV.

Новият пикап на Volkswagen впечатлява с корав и изчистен дизайн, обяснява Алберт-Йохан Кирцингер, ръководител дизайн във VWCV. Според него това може да се види в интериора, където детайлите, проектирани по машинен начин излъчват мъжественост. Висококачественият кокпит надгражда ДНК-то на Volkswagen и подчертава амбицията на Amarok да претендира за статут на премиум автомобил, смята дизайнерът.

В новото поколение автомобилът ще се оборудва със значително повече системи за подпомагане на водача и функции за свързаност, които да впечатлят клиентите. Версията на Amarok от 2022 г. ще включва иновации, които не са били виждани досега в този сегмент.

По отношение на задвижващата система, ние продължаваме да използваме високоефективни дизелови двигатели TDI при новия Amarok, казва Ларс Менге, ръководител на продуктовия маркетинг във VWCV. В бъдеще ще има наличен и мощен V6 TDI двигател, както и набор от силови агрегати, отговарящи на спецификата на пазарите. В зависимост от пазара, Amarok ще се предлага с мощен дизелов или бензинов двигател.

Пикапът Amarok е в серийно производство от 2010 г. Оттогава са продадени над 815 000 автомобила. Разработена от екипи в Австралия и Европа, най-новата версия на премиум пикапа ще се произвежда в южноафриканския град Силвъртън.

<< Обратно към новините