Новият Amarok идва от Южна Африка

08.12.2021

Представянето на еднотонния пикап ще е през 2022 г.

Новият Amarok идва от Южна Африка

От Volkswagen Nutzfahrzeuge обявиха скорошното завръщане на пазара на еднотонния пикап на марката - Amarok. Той ще се произвежда в Южна Африка, а представянето му ще бъде през 2022 г.Обещанията от Volkswagen Nutzfahrzeuge са, че новият Amarok отново ще впечатлява с многобройни иновации, а изгледът на пикапа ще бъде още по-самоуверен.

Още дизайнерските скици на новия Amarok, разпространени от Volkswagen Nutzfahrzeuge, показват, че като един съвременен пикап, офроудърът ще има многобройни приложения и ще бъде готов за всякакви задачи - независимо дали става въпрос за доставки на храни и лекарства до отдалечени и труднодостъпни места, за опазване на дивата природа в африканската савана или за спасителни операции. Независимо дали става въпрос за движение по строителни площадки или по груби терени извън пътя - акцентите при новия Amarok са гъвкавост и офроуд способности.

Разработен в Австралия и Европа, еднотонният пикап ще се произвежда в Южна Африка. Той ще направи своя дебют през 2022 г., когато ще бъде наличен за поръчка на първите няколко пазара.Новият Amarok ще има напълно нов външен и вътрешен дизайн и още по-богато оборудване. Поразителната предна част и най-вече доминиращият X-дизайн ясно ще отличават новия Amarok и ще подчертят претенцията му да е водещ в сегмента, твърдят от Volkswagen Nutzfahrzeuge. В същото време пикапът ще има ясно изразена ДНК на Volkswagen. Налични ще бъдат значително повече системи за подпомагане на водача и за свързаност. Третото поколение на Amarok e поредният резултат от сътрудничеството между Ford и Volkswagen.

Amarok на Volkswagen е в серийно производство от 2010 г. През последното десетилетие повече от 800 000 броя от модела са стигнали до клиенти от цял свят. Досегашното поколение на първокласния пикап се произвеждаше в Хановер и ще продължи да се произвежда в Пачеко, Аржентина. Най-новата версия обаче ще излиза от завода в южноафриканския град Силвъртън.

<< Обратно към новините