Great Wall показа електромобила Ora Cat в България

06.11.2021

Стартират продажбите на новите HAVAL JOLION и HAVAL H6 у нас

Great Wall показа електромобила Ora Cat в България

Три нови модела показа за пръв път в България китайският автомобилен производител Great Wall Motors (GWM). Те бяха представени в София от официалния вносител на продуктите на GWM у нас – Българска Автомобилна Индустрия (БАИ).Не можем да не започнем с електромобила Ora Cat, който пристигна в ефектно GT изпълнение. Ora Cat 01 е оборудван с един електромотор, монтиран на предната ос, с мощност 169 к.с. и 250 Нм въртящ момент, осигуряващ ускорение от 0 до 100 км/ч за 8,5 сек. Според производителя благодарение на капацитета на батерията от 63 кВтч Ora Cat може да измине с едно зареждане на батерията над 400 км. Моделът поддържа бързо зареждане – зарядно устройство с мощност 63 кВт зарежда батерията от 0 до 80% за 50 минути.

Ora Cat, чийто дизайн е определян като ретро футуризъм е изцяло високотехнологичен. Изкуственият интелект в автомобила се управлява от платформата In-Car Smart Services на Qualcomm и чипа на Intel – Smart Autopilot, благодарение на които много бързо и прецизно се обработва информацията от 6-те камери и наличните датчици, за да бъдат разпознати превозни средства, пешеходци, пътни знаци.Модерният и високотехнологичен интериор се допълва от двоен 20,5‘‘дисплей, който обединява инструменталното табло и инфотеймънт дисплея. Той може да се контролира чрез докосване, с гласова команда, физически бутони или от мултифункционалния волан.
Електромобилът се оборудва и с множество системи за пасивна и активна безопасност и в помощ на водача, включително с автономни функции - за автоматично паркиране, за поддържане и смяна на лентата на движение, за наблюдение поведението на шофьора…

Новото, трето поколение на големия SUV на GWM – HAVAL H6 и изцяло новият компактен SUV – Haval Jolion също бяха демонстрирани в София, с което се слага началото на продажбите им у нас.Новият HAVAL H6 отново изненада със своя дизайн и демонстрира колко бързо се развива един от големите китайски производители. Моделът е базиран на модулната платформа L.E.M.O.N. и има изцяло футуристичен и минималистичен дизайн. Пътуването е издигнато на по-високо ниво, благодарение на множеството интелигентни системи за шофиране, които имат за цел да предоставят максимална защита за пътниците, автомобила и останалите участници в движението. H6 разполага с ниво на автономност L2, което включва адаптивен круиз контрол (ACC), напълно автоматичен паркинг асистент, 360° камера за наблюдение на пространството около автомобила, асистент за аварийно автономно спиране с функция за кръстовища, система, предупреждаваща за сблъсък при движение на заден ход, асистент, разпознаващ велосипедисти, както и със система, следяща умората на водача.

Моделът се предлага в България с двулитров бензинов двигател с максимална мощност 204 к.с. и 7-степенна автоматична предавателна кутия. Изборът между два режима на задвижване и три нива на оборудване. Цените на базовия модел започват от 52 990 лева с вкл. ДДС. Гаранцията е 5 години.

Новият компактен SUV на марката, HAVAL JOLION е допълнение към гамата, насочено към потребители с активен и динамичен начин на живот. Въпреки компактния си размер, междуосието на автомобила от 2700 мм осигурява достатъчно пространство за пътниците на втория ред. Интуитивното управление е подсигурено от достигнатото ниво на автономност L2, което включва системата за поддържане на лентата (LCK), която регулира автоматично волана при отклонение от траекторията, интелигентен адаптивен круиз контрол (ACC), който контролира скоростта и безопасната дистанция, FCW - системата за предупреждение при опасност от челен сблъсък, AEB - системата за автономно аварийно спиране, …JOLION е оборудван с Apple Car Play и Android Auto, както и с възможност за безжично зареждане на мобилен телефон. Моделът се предлага с 1,5-литров турбобензинов двигател, предно задвижване и възможност за избор между ръчна и автоматична скоростна кутия. HAVAL JOLION със стандартно оборудване може да бъде закупен за 41 990 лв. с ДДС, а този с топ ниво на оборудване струва 52 990 лв. с ДДС.

<< Обратно към новините