Лятото - събрано в новия брой 7/2021 на списание КАМИОНИ

02.09.2021

Лятото - събрано в новия брой 7/2021 на списание КАМИОНИ

Както винаги - в края на лятото и началото на есента, септемврийският брой на списание КАМИОНИ събира най-интересното, случило се в света на автомобилите за работа през юли и август.

Новия брой на списание КАМИОНИ можете да разлистите на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като PDF файл – това е бързо, лесно и удобно. Електронният вариант на списанието е достъпен само при направен абонамент, а как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Ще запомним летните месеци на 2021 г. като едни от най-горещите изобщо – и в прекия и в преносния смисъл на думата. Това беше второто ни лято в условията на пандемия. Но и в тези условия автомобилният транспорт продължава да е жизненоважен и да се развива. Въпреки трудностите на автомобилните производители с доставките на компоненти и чипове, със забавеното производство, със закъснението на поръчките на нови товарни автомобили…

Дори на този фон равносметката от регистрациите на нови камиони в Българя за първите седем месеца на 2021 г. са повече от оптимистични. А какво би било положението, ако доставките на техника не се бавеха, защото е видно, че нуждите от автомобилен транспорт в Европа растат, а от там и нуждите от нови камиони. Доказват го и анализите за растящите цени на автомобилните превози на Стария континент.

Европейската автомобилна индустрия продължава да върви неотклонно към електрическото си бъдеще. Достатъчно е да разлистите новия брой на списание КАМИОНИ, за да се убедите в това – електрически камиони, електрически ванове, електрически автобуси, електрически магистрали за камиони…, производство на електромобили в България. В света на автомобилите за работа се говори все повече и за хибридни, и за водородни задвижвания. Както и за невиждано чистите дизелови двигатели от емисионен стандарт Euro 7, на които обаче все повече се гледа само като на преходен етап към пълната декарбонизация на транспорта.

Но тези и още теми - в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Електрическият "трабант" от Аахен
Дом на камиона присъедини Чехобул


Премиера
Електрическият eActros влезе в серийно производство
MAN OptiView и други новости


Представяме
Renault Trucks пуска D Wide Z.E.
Новите модели на DAF – ефективни и комфортн
и

Производители
Какво движи камионите на MAN

Тенденции
Автономност с нежното име ANITA

Пазар
Оптимизъм на пазара за камиони и ремаркета

Ванове
БГ тест: Mercedes-Benz eSprinter
Arctic e-Vans Test 2021
4271 нови лекотоварни автомобила са регистрирани у нас през 2021 г.
MAN eTGЕ – вече с различни надстройки


Н.В. Клиентът
Мирослав Петков: В лицето на IVECO и Булавто намерихме стабилен и верен партньор
Младен Ганчев: Конфигурирането на тежък влекач не е елементарен процес


Производители
ZF по пътя към световен № 1

Юбилей
Да работиш на инат

Технологии
Европа се готви да въвежда технологиите WIM

Прикачна техника
Thermo King представи новите агрегати V-1000 (само онлайн)

В аванс
SOLUTRANS 2021: Иновации за отговорен транспорт

Транспорт
Каца без дъно ли е тол системата?
Пакетът Fit for 55 слага край на ДВГ
Екология
Eвро-7 – новият двигател на автомобилна Европа


Спорт
Дълга лятна ваканция за ETRC и скъсен маршрут на Silk Way Rally

Автобуси
В София се движат 30 нови тролейбуса на Škodа Solaris
Пореден антирекорд на пазара на нови автобуси


Втора употреба
2779 употребявани тежки камиони са регистрирани през 2021 г.


Новия брой на списание КАМИОНИ е с Вас навсякъде и по всяко време – както на хартия, така и в онлайн версия, която може да свалите от тук или чрез приложението Bulgarian Transport Press, достъпно в App Store или Google Play.

<< Обратно към новините