Новият брой 4/2021 на списание КАМИОНИ е на пазара

28.04.2021

Новият брой 4/2021 на списание КАМИОНИ е на пазара

Излезе новият брой на списание КАМИОНИ. Той отново е при Вас – на хартия и онлайн, а в него, както винаги, ще намерите темите, които Ви вълнуват.

Новия брой на списание КАМИОНИ можете да го разлистите на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като PDF файл – това е бързо, лесно и удобно. Електронният вариант на списанието е достъпен само при направен абонамент, а как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Четири месеца от годината се извъртяха и вече могат да се направят някои равносметки за ситуацията в транспортния сектор – както от гледна точка на производителите и доставчиците на техника, така и от страна на превозвачите.

В света на автомобилите за работа продължава да е интересно. Новости, за които, както обикновено, ви информираме, не липсват - въпреки необичайното време, в което живеем.

Необичайна беше и премиерата на обновените Renault T, T High, C и K Evolution. Френският производител даде възможност на феновете първо да седнат зад волана на новите Renault T и T High Evolution в играта Euro Truck Simulator 2 и след това предостави по-подробна информация за тях.

Не може да не Ви направи впечатление, че огромна част от новините в броя са свързани с електрическа мобилност, алтернативни задвижвания, разработване на инфраструктура от зарядни станции за ток и водород, свързаност и автономни автомобили, … Във всичко това са замесени сериозно и автомобилните производители, които естествено се стремят да са в крак с технологиите.

Така, например, през тази година Volvo Trucks ще започне да предлага три нови изцяло електрически модела тежкотоварни автомобили. Шведите вярват, че моментът за бърз възход в електрификацията на тежкотоварния автомобилен транспорт е дошъл.

От STELLANTIS, новосформирания алианс между Groupe PSA и FCA, пък обявиха пускането на пазара на лекотоварна гама с водородно задвижване.

Пак по темата за електрификацията в броя ще откриете любопитен анализ на това колко ще струва електромобилността, която изглежда вече неизбежна и какви ще са ползите от нея.

А макар да сме в един от най-пролетните месеци – май, в броя ще ви направим свидетели на атрактивния северен Arctic Van Test 2021 тест, който май се връзва с необичайно студените март и април, които отминаха.

С български тест отбелязваме и премиерата на два нови автобуса Isuzu на наши пазар.

В броя ще научите и как една от най-големите български транспортно-логистични компании - Дискордиа, внедри уникална система, която пести много време и пари.

А ето всички теми в брой 4/2021 г. на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Q8 IDS е синоним на сигурност при зареждане с гориво
Уникална система пести много време и пари на Дискордиа


Премиера
Обновените Renault T, T High, C и K Evolution
Volvo Trucks ще електрифицира голяма част от товарните превози


Производители
MAN Truck & Bus започва мащабно преструктуриране (само онлайн)

Интервю
Александър Михалков, FindCargo.Net: Нашият продукт е много повече от борса за товари

e-mobility
Готов ли е ЕС за „зелените“ батерии?
Nikola, IVECO и OGE ще развиват водородната инфраструктура


Ванове
Arctic Van Test 2021: Снежен петобой на пътя и извън него
Трансформации на Volkswagen Crafter с надстройки за работа
Водородното трио на STELLANTIS идва
Ашвани Гупта: Започваме четвърто поколение на Алианса с Mitsubishi и Renault
(само онлайн)
Стартира проектът Software République (само онлайн)
2 на сто е делът на електрическите ванове, регистрирани в ЕС през 2020 г.

Екология
Shell и декарбонизацията на пътния транспорт
Прикачна техника
Kögel Mega Light plus – леко и здраво ремарке
25 години Krone Cool Liner
(само онлайн)

Н.В. Клиентът
Кирил Златков: Залагам на премерен и балансиран растеж

Транспорт
Електромобилността ще струва все по-скъпо, но наистина ли е по-екологична
Brexit – празни камиони и криза за шофьори
(само онлайн)

Юбилей
Един СОАТ-аджия на 90 години

Автобуси
БГ Тест: Isuzu Kendo 13 CNG и Isuzu Grand Toro
Voith подготвя производството на DIWA NXT
Една трета от новите автобуси, регистрирани в ЕС през 2020 г., са с алтернативно задвижване


Спорт
Фалстарт на ETRC 2021

Втора употреба
DAF на БГ пазара на употребявани

Но повече ще разберете, ако разлистите новия брой на списание КАМИОНИ. И не забравяйте – той е с Вас навсякъде и по всяко време - на хартия и в онлайн версия, която отново е по-голяма и по-богата и може да свалите от тук или чрез приложението Bulgarian Transport Press, достъпно в App Store или Google Play.

<< Обратно към новините