Септемврийският брой на КАМИОНИ е на пазара – на хартия и онлайн

03.09.2020

Септемврийският брой на КАМИОНИ е на пазара – на хартия и онлайн

Любимото ви списание отново очаква да го „разлистите“ – на хартия и онлайн – навсякъде, по всяко време, на компютър, таблет и телефон. Можете също да изтеглите броя и като PDF файл – бързо и лесно.

 
Електронният вариант за пореден път е по-голям и по-богат от печатния и този път включва 20 допълнителни страници. Вижте го тук.

НОВО!!! Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което може да свалите от App Store или Google Play

В брой 7 на списание КАМИОНИ акцентът е върху актуалните в момента модели на големите производители на камиони, регистрациите на нови автомобили за работа от началото на годината в България, върху последствията от скандалния Пакет Мобилност 1 и това как те могат да бъдат смекчени, върху интересни доставки в България и решение за използването на употребявани автомобили за работа…

Разбираемо през тази година няма изобилие от премиери и нови модели на камиони. Изключение направиха MAN с обявяването на новата си гама през февруари и Volvo в началото на март. Все пак обаче през последните години се случиха много промени и подобрения в камионите на всички производители. Затова ви предлагаме кратък обзор какво предлагат в момента производителите на камиони.

Данюбтрак България е вносител на марката IVECO за българския пазар с мрежа от оторизирани продажбени и сервизни партньори. Фирмата е активна вече три години и сега за пръв път КАМИОНИ разговаря с нейния управител Михаел Шефнер.
Над 50% спад при регистрациите на нови камиони през 2020 г. 1110 нови тежки камиона от категория N3 (над 12 т) са регистрирани в България за първите 7 месеца на 2020 г., сочи официалната статистика на МВР. Вижте в броя кой е продал най-много?

Ford Transit отдавна си е спечелил репутация на лекотоварна легенда. Затова винаги е интересно да го тестваш на пътя, както направи КАМИОНИ в този брой. Особено ако към традиционните и авангардни технологии, използвани обичайно при модела, е добавено интелигентно задвижване 4x4.

Последствията от пакет Мобилност могат да се избегнат. За да подпомогнат българските превозвачи, изявени юристи с опит в Западна Европа, с подкрепата на списание КАМИОНИ, проведоха Работната среща/уебинар на тема „Пакет Мобилност – проблеми и решения“.

А ето и цялото съдържание на брой 7 / 2020 на сп. КАМИОНИ:

Ново в BG
Уникален DAF XF Super Space Cab Celebration Edition за Хонетра ЕООД

Доставки
CTE Трейлърс България осъществи ключови доставки

Пазар
Над 50% спад при регистрациите на нови камиони през 2020 г.

Интервю
Михаел Шефнер: Новият IVECO S-WAY Natural Power в България

Обзор
Камионите на 2020 година

Юбилей
Честит юбилей на Volvo Trucks в България

e-mobility
Hyundai XCIENT Fuel Cell вече е в Европа

Технологии
15 години хидростатично задвижване за камиони

Ванове
Тест: Ford Transit 4х4 – защо не?
MAN разширява гамата на TGE с версии 4х4 до 5,5 тона
Ford с нови технологии в лекотоварната гама
Томас Хилзе: Пазарът на автомобили за работа излиза от кризата
DHL Express България се довери на Sprinter


Н.В. Клиентът
Петър Димитров: Transics ни дава поглед върху най-важното в работата ни

Транспорт
Последствията от Пакет Мобилност могат да се избегнат
Тол системата ни поскъпна до 320 млн. лв.
Пакет Мобилност дава 2 часа бонус


Производители
Хибридите – нов хит при пожарните

Сервизи
Специализирани сервизни услуги от ТТ-Сервиз

Спорт
Двама шампиони в ETRC 2020?!

Автобуси
Отложиха FIAA 2020 за март догодина
117 нови автобуса са регистрирани в България през 2020 г.
Шест нови луксозни Scania Irizar i6s за БИОМЕТ


Втора употреба
Влекачи под наем от MVB Truck and Bus
 

Екипът на КАМИОНИ ви пожелава приятно четене! И не забравяйте – четете не само, както сте свикнали – на хартия, но и онлайн – навсякъде и по-всяко време, при това напълно безплатно – тук или чрез приложението Bulgarian Transport Press, което може да свалите и от App Store или Google Play

<< Обратно към новините