Юнският брой на КАМИОНИ е на пазара, достъпен - и онлайн

01.06.2020

Юнският брой на КАМИОНИ е на пазара, достъпен - и онлайн

Новият брой за юни 2020 г. на списание КАМИОНИ е вече на пазара. И това не е всичко! Можете да „разлистите“ любимото си списание и онлайн – навсякъде, по всяко време, на компютър, таблет и телефон.


Електронният вариант отново е още по-голям и по-богат и този път включва 34 допълнителни страници, плюс 16 страници брошура за газовите алтернативи, предлагани от Scania. Можете да го прочетете тук.

В брой 5 на списание КАМИОНИ акцентът, макар и и вече по-слабо, е върху COVID-19 и доставките по време на пандемия. Изминалите месеци на извънредно положение и сега на извънредна епидемична обстановка бяха месеци със затворени граници, спрели заводи и всеобща несигурност. Попитахме вносителите на камиони и ремаркета как се справят и се оказа, че не всичко е замряло, а напротив – търсят се и се намират начини за нормална работа.Едва ли сте забравили, че през февруари тази година MAN представи най-амбициозния си проект за последните 20 години – обнови наведнъж цялата си гама камиони – TGX, TGS, TGM, TGL. После дойде пандемия, световен lockdown, спиране на заводи, сривове на икономики... Но новите модели са готови и макар и с няколко месеца закъснение те ще дойдат на пазара. Затова в този брой ви разказваме повече за среднотежката гама MAN TGS.По традиция КАМИОНИ отново залага на вълнуващите тестове. Винаги е предизвикателство да седнеш зад волана на Ranger Raptor – разработеният специално за тежък офроуд пикап на Ford, и да изпробваш истинските му възможности. КАМИОНИ с нетърпение изчака премахването на пропускателните пунктове край големите градове, за да тества за пръв път у нас през гори и реки тази уникална машина.

Не по-малко динамичен бе еднодневният тест на една от най-разпространените версии на лекотоварния бестселър Mercedes-Benz Sprinter – 314 CDI, която се предлага на българския пазар.

И, разбира се, накъде без Негово Величество клиентът...Транспортната компания Маниста-Халкова ЕООД, базирана в Стара Загора, е типичната семейна фирма в бранша на товарните превози – създадена в началото на пазарната икономика, и поетапно разрастваща се. За работата и перспективите пред бизнеса в сегашните трудни времена списание КАМИОНИ разговаря с управителя на фирмата Станимир Халков.В секцията за автобуси ще научите за пускането на пазара на новия градски съчленен електрически автобус – MAN Lion‘s City 18 E. 18-метровата версия на електрическия Lion‘s City може да превозва удобно, безопасно и екологично до 120 пътници.

Ето и всички теми в списанието:

Анкета
Има ли лизинг по време на криза

Ново в BG
Mercedes-Benz Sprinter – за международен транспорт
РЕМЕДИНА – топъл регенерат от Медина Мед
COVID-19: Доставки по време на пандемия


Премиери
Новото поколение MAN TGS

E-mobility
Sisu 900+ Hybrid

Интервю
Томас Хилзе, IVECO: Ние сме неудържими

Алтернативи
И влекач, и трактор

Юбилей
105 години камиони и автобуси MAN

Ванове
Тест: През гори и реки с Ford Ranger Raptor
Ranger Thunder – нова атракция от Ford
Peugeot e-Expert – ван от следващо поколение
Идва новият Сitroën ë-Jumpy
Тест: Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI


Н.В. Клиентът
Станимир Халков: Предпочитаме качеството пред количеството

Транспорт
Идва финалната битка за Пакет Мобилност

Производители
Tatra Trucks не спира да работи

Анализ
Мозайката за бъдещето на товарните автомобили се подрежда

Спорт
Все още нищо не е загубено – как се подговя Buggyra Racing

Автобуси
MAN е готов със съчленения електрически Lion’s City 18 E
Идва нов електрически Solaris Urbino 15


Втора употреба
Кризата и пазарът на употребявани ремаркета у нас

Екипът на КАМИОНИ ви пожелава приятно четене! И не забравяйте – четете не само, както сте свикнали – на хартия, но и онлайн – навсякъде и по-всяко време, при това напълно безплатно – тук.

<< Обратно към новините