Ford и Мото-Пфое продължават да носят доброто до #вкъщи

16.04.2020

Ford и Мото-Пфое продължават да носят доброто до #вкъщи

В началото на миналата седмица Ford стартира инициатива Носим доброто до #вкъщи в подкрепа на действията на общините в България в кризисната ситуация.

На местните управи в столицата и в шестте най-големи градове в България бяха предоставени лекотоварни автомобили Ford Courier и Ford Connect. Малките ванове увеличиха капацитета за дневни доставки на топъл обяд, храна и медикаменти на хора в нужда от страна на социалния патронаж в редица градове.

Акцията започна от София, но поради завишения брой заявки в голяма част от общините и липсата на превозни средства, Ford и Мото-Пфое осигуриха благотворително общо десет автомобила в шестте най-големи града в страната за период на ползване от един месец.
Освен лекотоварните модели, леките автомобили на Ford също са в помощ на екипи от регионални здравни инспекции и болници за максимално изпълнение на задачите им.

На територията на София, към помагащите на общината Courier и Connect, като целева подкрепа на Военномедицинска академия се включи осеместен микробус Ford Custom за транспортиране на медицински екипи и медикаменти.

Два SUV-автомобила от модела EcoSport подпомагат екипите на Регионална здравна инспекция в София и Бургас при контрола на хора, поставени под карантина. EcoSport помага и в Пловдив на УМБАЛ Пълмед, където доскоро беше единствената лаборатория, изследваща COVID-19 в региона. Автомобилът е основен помощник в безопасното транспортиране за изследването на пробите.

Община Марица получи Ford Focus, който с увеличеното си пространство на задните седалки и багажника съдейства в разноса на храна и медикаменти в региона.Домашният социален патронаж към общината в Стара Загора увеличи капацитета си след като включи в редиците си Ford Courier. Сега обемът на работа е увеличен, като освен доставката на обяд за социално слаби се извършва и доставка на продукти от първа необходимост.

Ford Courier, се отзова и в Русе, където капацитетът на общинската социална трапезария се увеличи от 110 на 250 обяда на ден, благодарение на автомобила, предоставен за периода на кризата от Ford и Мото-Пфое.

Военномедицинска академия във Варна подпомага транспортните си процеси за превозване на медикаменти и предпазни средства, с товарната версия на Ford Connect.

<< Обратно към новините