Ford Ranger спечели International Pick-up Award 2020

сп. Логистика, 2019, бр.10
23.12.2019

Ford Ranger спечели International Pick-up Award 2020

Ranger спечели приза в съревнование с четирима претенденти след паралелен тест, проведен в Швеция. Пикапът на Ford бе отличен на галацеремония, проведена по време на Solutrans 2019 в Лион, Франция.

Последното поколение на новия Ford Ranger е победител в надпреварата за Международната награда за пикап 2020 (IPUA). Ranger спечели приза в съревнование с още четирима претенденти след тридневен паралелен тест, проведен в Швеция. Пикапът на Ford бе отличен на специална галацеремония, проведена по време на Solutrans 2019 в Лион, Франция.

Новият Ranger дойде с нов по-екологичен двигател, с редица технически подобрения, с много новости по отношение на сигурността и безопасността. В петия тест за определяне на победителя в провежданата на всеки две години международна надпревара за еднотонни пикапи Ford Ranger се изправи срещу новия Mitsubishi L200, обновените Nissan Navara и Renault Alaskan и актуалното поколение на Toyota Hilux.

Осемнадесет членове на журито International Van of The Year гласуваха за определяне на победителя в оспорваната надпревара, както подчерта президентът на международното жури Джарлат Суини. „Всъщност това беше точно така. Накрая само шест точки разделиха първите двама претенденти. Ford Ranger събра 78 точки срещу 72, спечелени от Mitsubishi L200, като Toyota Hilux остана на трето място“, каза г-н Суини.

„Членовете на журито определиха Ranger като най-добрия и всеобхватен пикап, като отбелязаха, че той е и най-продаваният автомобил от класа си в Европа. Предишната версия на модела и обновеният вариант на Ranger доминират на европейския пазар с почти 30% пазарен дял в сегмента на еднотонните пикапи. Така че и широката публика признава достойнствата му! При гласуването бяха отчетени характеристиките на всички участвали в теста пикапи – ефективност на силовата линия, товароносимост и товарен обем, комфорт и безопасност за водачите и пътниците, общи разходи за експлоатация от гледна точка на бизнеса“, добави Джарлат Суини. Ford Ranger печели IPUA за втори път, след като бе победител и през 2013 година.

Коментирайки постоянната висока оценка за Ranger, както от страна на пресата, така и от страна на широката публика, Ханс Шеп, генерален мениджър за лекотоварни превозни средства във Ford of Europe, заяви: „Радваме се, че Ford Ranger е избран от журито на IPUA за втори път. Това е свидетелство за трайната привлекателност на любимия за европейските пазари пикап. С изцяло новата си задвижваща линия и подобрените си възможности – да не говорим за вълнуващия нов модел Raptor, Ranger отново води играта.“ 

 

IVOTY Co. Ltd – www.van-of-the-year.com, Twitter.com/ivotyjury, https://www.facebook.com/ivotyjury/

<< Обратно към новините