Швеция е домакин на петия тест за International Pick-up Award

17.09.2019

Швеция е домакин на петия тест за International Pick-up Award

Tierp Arena в Швеция е мястото, където ще се проведе петият тест за определяне на носителя на International Pick-up Award (IPUA). Осемнадесет членове на журито Van of The Year, които ще присъдят и тази награда ще бъдат на тестовата писта между 30 септември и 2 октомври.

Tierp Arena е на 100 км северно от летище Арланда в Стокхолм. Мястото е известно с домакинствата на European Rally Cross Nordic Finals и състезанията от Drag Racing.

В продължение на три дни експертното жури ще оценява всеки аспект от селектираните номинирани еднотонни пикапи, които спорят за престижната награда IPUA 2020. Ден първи ще бъде за измерване на тегло и размери. През втория и третия ден ще се проведат тестови шофирания от мястото на събитието по разнообразни маршрути в Скандинавия, като са предвидени и предизвикателни за офроуд уменията трасета в рамките на Tierp Arena.

Представители на производителите на пикапите ще имат възможност да разкрият дизайнерските и технологичните аспекти на превозните средства, свързани с тяхната бизнес ефективност и практичност, които са сред основните критерии за оценка. След тестовете, журито ще се събере и ще обсъди предимствата на всяко превозно средство, за да бъде избран комплексният победител.

По азбучен ред списъкът на претендентите започва с изцяло преработения Ford Ranger с нова силова линия задвижващ механизъм. Специално за случая той ще бъде придружен от "брат си" - Ford Raptor. Рейнджърът вече спечели тази награда през 2013 г.

Mitsubishi идва с динамично изглеждащото шесто поколение на L200, докато Nissan пристига с преработена Navara, също предишен носител на титлата - през 2016 г.

Renault Pro+ излиза под светлината на прожекторите за първи път в това уникално състезание със своя Alaskan Pick-up, който е тясно свързан с "братовчеда" Navara, докато Toyota Hilux също ще бъде сериозна конкуренция на останалата част от "отбора".

Volkswagen Nutzfahrzeuge са поканени със своя Amarok V6, който защитава титлата си от 2018 г., и задава стандарти в сегмента. Друг поканен за участие е RAM със своя модел 1500, наскоро представен и на европейския пазар. Журито бе помолено да включи този американски пикап в програмата, тъй като собственикът на марката - FIAT Chrysler Automobiles, събира данни, преди да излезе на пазара с изцяло новоразработения си модел.

„Провеждащите се на всеки 2 години тестове за пикапи - IPUA са най-всеобхватните в международен мащаб в този сегмент, в който всички производители предлагат модерни и атрактивни модели. Ще бъде вълнуващо да се видят резултатите от представянето на участващите марки в рамките на тридневната програма за изпитания“, заяви Андерс Карлсон, главен редактор в Svensk Åkeritidning, Швеция, координатор на събитието.

Победителят в теста и носител на IPUA 2020 ще бъде обявен и ще получи приза си на 20 ноември по време на международното изложение на автомобили за работа SOLUTRANS 2019 в Лион, Франция.

IVOTY Co.Ltd 2019, www.van-of-the-year.com

<< Обратно към новините