Новият Mitsubishi L200 по пистите в Австралия

21.03.2019

Новият Mitsubishi L200 по пистите в Австралия

Новото поколение на пикапа L200 на Mitsubishi ще дебютира в Европа по-късно тази година, но в Австралия той вече е на състезателните писти.

В Австралия пикапът Triton на Mitsubishi Motors (в Европа той се продава и е известен като L200) има солидна позиция на местния пазар. Дотолкова, че през миналата година той стана най-продаваният модел на Mitsubishi в страната с над 24 000 продадени броя. Успех, който помогна на марката да отчете за четвърта поредна година ръст в продажбите в страната.

Но Австралия е и пазар със свои специфични продукти, от които т.нар. utes са сред най-известните представители. Това са добре познатите ни пикапи, които в своя първообраз (т.нар. utes) са били ръчно правени от местни двуврати автомобили, които са били преправяни така, че в задната им част да се отвори обширно място за кош. Днес от тях е останало само местното име, а сред типичните им представители са съвременни превозни средства като Mitsubishi Triton (L200), в това число и новата генерация на модела, чиято европейска премиера ще се състои след няколко месеца.

Австралийците са и доста запалени почитатели на автомобилните надпревари. Ето защо местното представителство на Mitsubishi Motors подкрепя отбора Sieders Triton Racing Team, който се състезава в шампионата SuperUtes Series. Сериите са в едва втория си сезон, но набират бързо популярност като съпътстващи състезания на най-известните серии в Австралия - Supercars Championship.През тази година основният спонсор на Sieders Triton Racing Team, Mitsubishi Motors е увеличил заводската си подкрепа. За тима през 2019 година ще карат Елиът Барбър и Камерън Крик, като в отделни състезания към тях ще се присъедини и тазгодишният победител в рали Дакар при мотоциклетистите Тоби Прайс.

<< Обратно към новините