3 пикапа Mitsubishi L200 за противопожарни цели

19.10.2018

3 пикапа Mitsubishi L200 за противопожарни цели

Възможностите на новозакупена по трансграничен проект противопожарна техника бяха демонстрирани от пожарникари от Хасково пред техни колеги от Одрин.

Трите пикапа Mitsubishi L200, 36-те комплекта защитни облекла, гръбните пръскачки, очилата за нощно виждане и термокамерите са осигурени по проекта „Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване на превенцията при бедствия“ по програмата „Интеррег“ - България-Турция. Високопроходимите пикапи са зачислени в службите в Хасково, Харманли и Свиленград. Пожарната в Одрин пък е получила пожарен автомобил за градски условия по проекта на стойност 582 000 евро.

В рамките на проекта, в основните правила за пожарна и аварийна безопасност са били обучени и по 100 деца от Хасково и от Одрин.

„За пожарите няма граници и затова ние трябва да работим заедно“, отбеляза старши комисар Красимир Шотаров, директор на дирекцията „Оперативни дейности“ в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той уточни, че чрез проекта е бил повишен капацитетът и възможностите на службите в Хасково и Одрин.

<< Обратно към новините