Volkswagen Amarok V6 с Международната награда за пикап 2018

23.11.2017

Volkswagen Amarok V6 с Международната награда за пикап 2018

С широката гама от V6 дизелови двигатели и от варианти на модела Amarok, Volkswagen Commercial Vehicles заслужи отличието International Pick-up Award 2018.

Наградата бе връчена на 22 ноември, по време на специална гала вечер на международното изложение за автомобили за работа SOLUTRANS 2017, което се провежда в момента в Лион.

След тридневни паралелни тестове на кандидатите за наградата, проведени в Румъния в началото на ноември, Amarok V6 бе обявен за победител след вота на членове на журито International Pick-Up Award. В четвъртото издание на надпреварата за международната награда, присъждана на еднототнни покапи, участваха сериозни играчи - новите поколения на познатите от предишни тестове Toyota Hilux и Volkswagen Amarok, срещу двама „новобранци“ - Mercedes-Benz X-Class и Renault Alaskan.

„Членовете на журито прецениха, че Amarok V6 като цяло е най-добър в оспорваната надпревара. Най-новият Volkswagen Amarok V6 събра 56 точки. Така изпревари новия си немски съперник Mercedes-Benz X-Class, който е с 50 точки и Toyota Hilux, който не остана много назад с 41 точки. Точките бяха присъдени на базата на ефективност на силовата линия, товароносимост и товарен обем, комфорт и безопасност за шофьора и пътниците, както и ниските общи разходи за експлоатация притежание“, обясни Джарлат Суини, председател на журито на International Pick-Up Award.

Volkswagen Amarok спечели веднъж тази награда още с появата си на пазара през 2010 г. За това д-р Екхард Шолц, председател на борда на директорите на Volkswagen Commercial Vehicles, беше много доволен от продължаващия успех на Amarok в международен план: „Благодарни сме за присъдената ни IPUA 2018 и се чувстваме удовлетворени от решението на международното експертно жури. При Amarok се вслушахме в клиентите и обърнахме повече внимание на увеличените мощност, въртящ момент и проходимост по всякакви терени, отколкото на лукса. Обещавам, че ще продължим да предоставяме на нашите клиенти най-добрите решения за подобряване на бизнеса им. Благодаря за доверието.“

Ето част от мотивите на членове на журито, определило Volkswagen Amarok V6 за носител на Международна награда за пикап 2018:

„Volkswagen Amarok е олицетворение на сентенцията „Работи здраво, играй твърдо“, която е все по-актуална в сегмента на пикапите. Изчистен дизайн, отлично напасване и завършеност, просторна кабина с модерен интериор, пълна с удобства. Седалките ergoComfort са изключително удобни. 8-степенната автоматична предавателна кутия и 3-литровият V6 двигател са уникални за класа. И на асфалт и извън пътя трансмисията работи забележително, а динамиката и еластичността на двигателя са новият дух на сегмента.“

„Мощността не е проблем за Volkswagen Amarok V6, който с широкия избор от 3-литрови TDI двигатели с мощност от 120 до 190 кВт, може да изпълни желанията за мощност и въртящ момент на всеки клиент.“

„Amarok има най-удобните седалки и най-просторната кабина в сравнение с конкурентите си.“

Също по времена SOLUTRANS 2017, бранд мениджърът на Iveco Пиер Лают получи наградата Международна ван на годината 2018 за серията Iveco Daily Blue Power.

<< Обратно към новините