100 метанови таксита VW Caddy Trendline 1.4 TGI за София

03.11.2017

100 метанови таксита VW Caddy Trendline 1.4 TGI за София

Порше София Изток започна доставката на 100 нови таксиметрови автомобила Volkswagen Caddy Trendline 1.4 TGI на столичния таксиметров превозвач ОК Супертранс АД. Автомобилите са от новото поколение на Caddy и са фабрично оптимизирани за работа на сгъстен природен газ (CNG). Предаването ще бъде на няколко транша.

В началото на ноември бранд мениджърът на Volkswagen Лекотоварни автомобили в Порше БГ ЕООД, Нестор Несторов, връчи официално ключовете на поредните таксита Caddy Trendline 1.4 TGI на Изпълнителния директор на ОК Супертранс АД, Людмил Лазаров. Така столичани ще продължат да ползват качествени таксиметрови услуги от ОК Супертранс АД, а компанията ще разшири автопарка си с поредните 100 чисто нови автомобили Volkswagen Caddy Trendline 1.4 TGI, адаптирани за таксиметрови превози.

Автомобилите са с фабрично оптимизирани за работа на природен газ двигатели и освен завидна икономичност, постигат ниски нива на отделяни вредни емисии. Конфигурацията на модела гарантира стандартно и ненамалено багажно пространство от 750 л, тъй като газовите бутилки са монтирани под пода на автомобила. Качването и слизането на пътниците се улеснява максимално благодарение на двете странични плъзгащи врати със светъл отвор от 70 см.

За осигуряване на високо ниво на безопасност при движение автомобилите са екипирани серийно с редица системи: ESP, BA, ABS, ASR, EBV, EDS, MSR, Front Assist, както и система за разпознаване на умора въ вводача, мултиколизионна аварийна спирачка, 4 въздушни възглавници.... Климатикът е полуавтоматичен климатик.

Пътническите седалки на втория ред се сгъват разделно изцяло напред, а при нужда от превоз на обемист багаж бързо могат да се свалят от автомобила.
Във вариант Maxi моделът Caddy 1.4 TGI е шампион по пробег с едно зареждане сред метановите автомобили от класа, като може да измине над 800 км с едно зареждане.С този проект ОК Супертранс цели да изведе обслужването на клиентите в сферата на таксиметровите услуги на ново, по-високо ниво. ОК Супертранс АД е на пазара от 1993 г. и разполага със собствена, специализирана за дейността база с модерен диспечерски център. Компанията работи изключително с нови автомобили и се стреми да предлага удобно и безопасно пътуване на своите клиенти. През годините компанията се утвърди сред лидерите в таксиметровите услуги и е предпочитан партньор на десетки фирми, медицински учреждения, чуждестранни туроператори. ОК Супертранс е единственият оторизиран таксиметров превозвач, обслужващ двата терминала на Летище София и Централна Автогара-София, където има и собствени офиси.

Последното поколение на Volkswagen Caddy 1.4 TGI е сред кандидатите за наградата Международен ван на годината 2018 г. Носителят се излъчва всяка година от международното жури Ван на годината, в което от българска страна членува редактор на списание КАМИОНИ. Кой ще бъде Международен ван на годината 2018 г. ще стане известно по време на международното изложение за автомобили за работа Solutrans 2017 през последната десетдневка на ноември в Лион, Франция. А тест на Volkswagen Caddy 1.4 TGI можете да прочетете в ноемврийския брой на списание КАМИОНИ.

<< Обратно към новините