Volkswagen Amarok напомпа мускули до 258 к.с.

17.10.2017

Още едно, по-високо, ниво на мощност за пикапа на немската марка

Volkswagen Amarok напомпа мускули до 258 к.с.

Пикапът Volkswagen Amarok напомпа мускули и ще бъде достъпен на европейския пазар с още едно, върхово за момента, ниво на мощност от 258 к.с. От Volkswagen Nutzfahrzeuge разкриха новината пред членовете на международното жури Ван на годината в началото на октомври в Франкфурт.

Оборудваният с дизеловия двигател 3.0L TDI V6 пикап вече ще се предлага в Европа с три нива на мощност - 163 к.с., 204 к.с. и 258 к.с. Силовият агрегат V6 бе въведен в гамата на Amarok преди малко повече от година и е единственият, с който пикапът се продава в Европа. Новото ниво на мощност, разкриха от VW, е отговор на продуктите, лансирани от конкурентни марки. Очаква се обновеният шестак, чийто максимален въртящ момент е 550 Нм, да бъде представен официално и пуснат на пазара през първото или второто тримесечие на 2018 г.

Европейската гама на Amarok и занапред ще включва нивата на оборудване Trndline, Comfortline, Highline и премиум нивото Aventura, което през следващата година ще има ново, второ поколение. Второ поколение ще получи и вариантът Canyon, който се явява високооборудвана версия на Highline.

В Европа пикапът ще се предлага с новата 6-степенна механична предавателна кутия, която е достъпна при мощност на двигателя 163 и 204 к.с. и с автоматичната 8-степенна трансмисия, с която ще се влага при мощности 204 и 258 к.с.

Volkswagen Nutzfahrzeuge са готови и със специалната серия Amarok Dark Label, която вече може да се поръча. Атрактивният пикап е изцяло в черно - отвън и отвътре, като черни с включително джантите на колелата.

За останалия свят Amarok ще продължи да се предлага както с 3-литровия V6 двигател с мощност 204 к.с. с ръчна или автоматична предавателна кутия, така и с 4-цилиндрови дизелови силови агрегати на марката. Производството на Amarok за Европа продължава да е в завода в Хановер, а за страните извън ЕС - в Пачеко, Аржентина.

След споделените новости около Amarok от Volkswagen Nutzfahrzeuge дадоха възможност на членовете на международното жури, сред които и редактор от списание КАМИОНИ, за кратък пътен тест на всички версии на пикапа в околностите на Франкфурт. По трасето от около 40 км, преминаващо по градски улици, двупосочен път и магистрала чудесно можеха да се усетят динамиката и комфорта на оборудвания с 3.0L TDI V6 Amarok. Пътното поведение модела е отлично, независимо от мощността на двигателя, но новата версия с 258 к.с. и 550 Нм под капака наистина впечатлява с мощта, пъргавината и ускорението си както от място, така и в движение.

Повече в - ноемврийския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините