Daimler AG официално в България със Силвър Стар Моторс

22.07.2017

Daimler AG официално в България със Силвър Стар Моторс
Мениджърският екип на Силвър Стар Моторс ЕАД

Силвър Стар Моторс ЕАД, новият Генерален дистрибутор на Daimler AG в страната за продажбите и следпродажбеното обслужване на марките Mercedes-Benz, Setra и Fuso направи пърото си официално представяне.

То се състоя на панорамния бар на хотел Sense в столицата. "Това е символично представяне - тук на върха, откъдето си вижда цяла София. Защото ние отново ще се завърнем на върха. И ако мислите, че това е твърде амбициозна цел, почакайте две години и ще видите резултата", заяви Ролф-Юрген Заерле, Главен изпълнителен директор и член на борда на директорите. Той има близо 30-годишен опит с марката Mercedes-Benz. Ролф-Юрген Заерле идва в България, след като четири години е управлявал дейността на Генералния дистрибутор на Daimler AG в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Макар едва сега да бе представена официално пред публика, компанията Силвър Стар Моторс ЕАД работи в страната от 3 април, когато пое дейността на дистрибутор за България на Mercedes-Benz, Setra и Fuso. През тези няколко месеца течеше плавен преход от предишния представител за страната и към настоящия момент преходът е завършен. Продажбите на локално ниво се извършват от Силвър Стар София, Силвър Стар Пловдив и Силвър Стар Варна, като компанията е собственик на последните два сервизно-продажбени центъра. В Бургас и Русе Силвър Стар Моторс се представлява от оторизирани партньори – Дарс Ауто и Евро Старс.

Мениджърският екип на компанията освен от Ролф-Юрген Заерле се състои от: Александър Бабанин, Изпълнителен директор и член на борда на директорите, отговарящ за Продажби автомобили с инвестиционно приложение и Следпродажбеното обслужване; Катя Боянова, търговски директор Леки автомобили; Мария Черкезова, отговаряща за дилърската мрежа и дигиталните връзки в компанията, както и Кирил Илиев, директор в Силвър Стар Ритейл.

"Промените са много, макар част от тях да не са очевидни за клиентите ни или за външните хора, но ние гарантираме, че предлагаме най-добрите услуги. Ако до сега е имало известно забавяне в доставките на части, то от сега нататък ние гарантираме, че подобно нещо няма да се случва, тъй като вече предлагаме доставки пет дни в седмицата и клиентите ни могат да бъдат сигурни, че ще получат частите, от които имат нужда на време", увери Ролф-Юрген Заерле.Друга от целите на Силвър Стар Моторс е да заеме по-голям пазарен дял при търговията с употребявани автомобили, в това число и на камиони. В това отношение, компанията предлага модели на склад – обратно изкупени от България или директно доставени от Daimler според изискванията на всеки клиент с гарантиран пробег и техническо състояние. Съотношението на дистрибуцията на нови леки и товарни автомобили в Силвър Стар Моторс в момента е 50 на 50%. Относно завръщането на лидерската позиция на пазара на товарни автомобили, Ролф-Юрген Заерле коментира, че не се предвиждат сериозни компромиси с цената на новите камиони, тъй като качеството на превозните средства е водещото в случая. "Цените на нашите автомобили - леки, ванове или тежкотоварни са конкурентни и изцяло фокусирани и съобразени с българския пазар", добави още Заерле.

Вижте официалното представяне на Силвър Стар Моторс ЕАД, както и какво сподели пред камерата на сп. КАМИОНИ Александър Бабанин, Изпълнителен директор и член на борда на директорите, отговарящ за Продажби автомобили с инвестиционно приложение и Следпродажбеното обслужване в компанията:

<< Обратно към новините