Обновеният Amarok с 3-литров двигател

03.05.2016

Обновеният Amarok с 3-литров двигател

Победителят в първото издание на Наградата международен пикап 2011 (International Pick-up Award) – Volkswagen Amarok ще се предлага с нов 3-литров, V-образен, 6-цилиндров турбодизелов двигател.

Пикапът, който е на пазара вече 7 години се нуждаеше от своята доза осъвременяване. Тазгодишната версия на автомобила идва с доста новости, като акцентът пада върху новия двигател. Той ще се предлага в три мощностни версии – със 163, 204 и 224 к.с. Най-мощната версия ще е първата налична, като първите собственици ще получат пикапите си в края на септември. Освен 224 к.с., автомобилът ще разполага и с максимален въртящ момент от 550 Нм налични още при 1500 об/мин. За сравнение, настоящия най-мощен вариант на Amarok генерира 180 к.с. и има максимален въртящ момент от 420 Нм, което е със 130 Нм по-малко от бъдещата топ модификация.Що се касае до задвижването, то ще е налично също в три варианта – задно, постоянно 4х4 и с възможност за активиране на режим за пълноприводно задвижване.

Според тестовете на Volkswagen, новият турбодизелов Amarok V6, във версия с осемстепенна автоматична скоростна кутия, ще предложи и отлична горивна ефективност, като прогнозираната от компанията производител консумация е 7,6 л/100 км и емисии въглероден диоксид от 199 г/км.В комплект с обновената гама от двигатели и оптимизираните трансмисии, новият Amarok идва серийно и с нова кормилна система Servotronic. Най-мощната версия е и с нови дискови спирачки с диаметър на дисковете 17 цола на предните и 16 цола на задните колела.

Официалната премиера на новият Volkswagen Amarok ще бъде на 7 юни в Мюнхен.

<< Обратно към новините