Тестът за Международен пикап на годината

24.10.2015

Тестът за Международен пикап на годината

В средата на октомври в Норвегия се проведоха двудневни тестове, предшестващи избора на Международен пикап на 2016 година. В изпитанията взеха участие седем пикапа, три от които са основните конкуренти за престижната титла – новите Nissan NP300 Navara, Mitsubishi L200 и Ford Ranger...

В средата на октомври в Норвегия се проведоха двудневни тестове, предшестващи избора на Международен пикап на 2016 година. В изпитанията взеха участие седем пикапа, три от които са основните конкуренти за престижната титла – новите Nissan NP300 Navara, Mitsubishi L200 и Ford Ranger.

На базата на резултатите от тестовете международно жури от водещи европейски журналисти, сред които и редакторът на КАМИОНИ Красимир Кирилов, направи своя избор в началото на тази седмица. Победителят ще бъде обявен на 17 ноември по време на автомобилното изложение Solutrans, което ще се проведе в Лион, Франция.

Членовете на журито International Pick-up Award определят тазгодишния тест като най-тежкия в историята на наградите. Той се проведе на офроуд трасето на норвежкия офроуд клуб Ostfold в близост до 3,2-километровата асфалтова писта Rudskogen Motorpark, на около 100 км южно от Осло. Организатор на събитието беше норвежкото списание Anlegg & Transport Magazine.

Пикапите бяха подложени на разнообразни изпитания за управляемост, динамика, сцепление и натоварване в условията на дълбока кал и стръмни наклони. Журито беше впечатлено от доброто представяне и на тримата основни съперници, които демонстрираха почти изравнени възможности в повечето дисциплини.

Освен тримата претенденти за титлата, които бяха на разположение в различни версии с базови и форсирани двигатели, ръчни и автоматични трансмисии, перманентно задвижване 4х4 и Part-Time, в теста участваха също Volkswagen Amarok, Toyota Hilux, Dodge Ram 1500 EcoDiesel и Chevrolet Colorado Z71.

Последните двама носители на званието Международен пикап на годината са Volkwagen Amarok (2011) и Ford Ranger (2013).

Пълните резултати от теста ще бъдат публикувани в ноемврийския брой на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините