Световна премиера на новото Caddy

05.02.2015

Световна премиера на новото Caddy

Световната премиера на най-новото, четвъртото поколение на Volkswagen Caddy, бе в сряда вечер, в Познан, Полша. Там Volkswagen Лекотоварни автомобили показа за първи път приемника на досегашния модел, който бе 11 години в производство и от който са продадени близо 1,5 млн. автомобила по цял свят....

Световната премиера на най-новото, четвъртото поколение на Volkswagen Caddy, бе в сряда вечер, в Познан, Полша. Там Volkswagen Лекотоварни автомобили показа за първи път приемника на досегашния модел, който бе 11 години в производство и от който са продадени близо 1,5 млн. автомобила по цял свят.

От новия модел се очаква да продължи успешната история на своя предшественик, защото пътническият вариант и неговият брат - товарния вариант, са конструирани да бъдат неизменни помощници във всяка сфера на работа.

В новото Caddy са приложени най-съвременните технологии за задвижване: максимална ефективност предлагат новите Евро-6 двигатели на VW. База за всичките четири TDI дизелови агрегата е двулитровият четирицилиндров двигател с диапазон на мощност от 75 к.с. до 150 к.с. За отбелязване при новия товарен вариант Caddy Blue Motion, разработен специално за шофиране в градска среда, е ниският разход на гориво: „С ниския му разход на гориво, по-малко от 4 л/100 км, Caddy поставя нови стандарти”, коментира д-р Екхард Шолц, председател на борда на директорите на марката Volkswagen Лекотоварни автомобили и допълни: „Дори новият 1,4 литров TGI двигател, последовател на популярния Caddy EcoFuel, изразходва само 4,1 кг природен газ на 100 км. Чрез намален работен обем и турбокомпресор той предоставя допълнителна мощност в сравнение със своя предшественик и 28% по-нисък разход на гориво. Тези подобрения са в полза на всички и влияят добре, както на природната среда, така и на джоба.”

При бензиновите агрегати изборът е измежду 1,2 литров 4-цилиндров TSI двигател с 84 к.с., 1,0-литров 3-цилиндров TSI двигател със 102 к.с. и 1,4-литров 4-цилиндров TSI двигател с мощност 92 кВт /125 к.с.

Новото Caddy разполага с многобройни системи за сигурност и комфорт, които защитават пътниците и подпомагат водача. Една от тях е системата за наблюдение на зоната пред автомобила Front Assist, включваща функцията за аварийно спиране в градски условия City Emergency Braking: в случай, че водачът не забележи препятствие на пътя при скорост по-ниска от 30 км/ч, системата автоматично подава сигнал към спирачките и те се задействат,
като по този начин се предотвратява сблъсък. Пътническите варианти на новото Caddy са оборудвани със странични въздушни възглавници и въздушни възглавници тип Завеса за по-голяма сигурност на пътниците.

Близо 22% от инцидентите на пътя, водещи до наранявания, са причинени от удари, последвали първия сблъсък. За да се минимизира рискът от развитието на подобен сценарии, отличената мултиколизионна спирачка става част от стандартното оборудване на новото Caddy. След сблъсък тя предизвиква автоматично спиране на автомобила, в случай че водачът не е способен сам да предприеме действие.

Други опции са системите Light Assist за регулиране на дългите светлини и Driver Alert за разпознаване на умората. Последната разпознава всяко отклонение от нормалния стил на шофиране на водача и сигнализира за препоръчителна почивка. Опцията за отопление на
предното стъкло осигурява постоянно добра видимост.
Четвъртото поколение на Caddy предлага в допълнителното си оборудване и система за автоматичен контрол на дистанцията, накратко ACC, която е активна при скорост от 0 до 160 км/ч при кутията DSG или от 30 до 160 км/ч при механична предавателна кутия. Радарен сензор следи дистанцията и относителната скорост на движещия се отпред автомобил. В комбинация с DSG системата ACC може да намали скоростта на автомобила при движение в колона или в ситуации на задръстване, както и до доведе автомобила до състояние на пълен покой.

Новост при четвъртата генерация на Caddy са и мултимедийните системи от най-ново поколение. Вариантите на радиосистеми Composition Color и Composition Media, както и радионавигационната система Discover Media позволяват комбиниране с камера за движение на заден ход. Част от допълнителното оборудване на модела е и системата за самопаркиране Park Assist. Тя дава възможност за автоматично надлъжно и напречно (спрямо десния ъгъл на пътното платно) паркиране – особено подходяща и практична опция при автомобили, използвани за доставки.Новото Caddy ще дебютира пред публика на Международното автомобилно изложение в Женева. В България моделът ще бъде представен през септември. Предварителните продажби ще започнат в средата на лятото. Новото пощколение ще е достъпно в товарен вариант и три пътнически версии, различаващи се по нивото на оборудване, а скоро моделът трябва да се сдобие и с MAXI - удължена версия.

<< Обратно към новините