VW Amarok Power DJ – 5000-ватова мобилна стереоуредба

30.05.2014

VW Amarok Power DJ – 5000-ватова мобилна стереоуредба

Феновете на Volkswagen, които имаха шанса да посетят събора на марката на брега на австрийското езеро Вьортерзее в края на май, успяха да „изплакнат” очите и ушите си в една уникална тунинг версия на Amarok, наречена Power DJ...

Феновете на Volkswagen, които имаха шанса да посетят събора на марката на брега на австрийското езеро Вьортерзее в края на май, успяха да „изплакнат” очите и ушите си в една уникална тунинг версия на Amarok, наречена Power DJ. Нейният товарен леген е изцяло зает от свръхмощна стереоуредба, която би задоволила и най-взискателните диджеи.

Представете си огромно езеро, на чийто бряг са се събрали хиляди автомобилни маниаци, които похапват немски наденички и брецели, обилно поляти с първокласно пиво. Експонатите са пръснати на площ от стотици декари, които са огласени от силна музика…

Мощните баси идват от товарния леген на екстремния пикап Volkswagen Amarok Power DJ, в който е инсталирана огромна 5000-ватова стереоуредба Allen & Heath Xone:92. Няколко плейъра Pioneer CDJ900NXS подават сигнал към две чудовищни тонколони Void Acoustics Impulse 3t, които се отличават с уникален дизайн, специално разработен за Volkswagen Commercial Vehicles.

Възпроизвеждането на нискочестотни баси не е проблем за „музикалния” Amarok благодарение на допълнителните високоговорители Void Acoustics Stasys Xair, чиято работа се подпомага от усилватели MC2. Цялото това професионално „диджей” оборудване е така оразмерено, че да запълва съвсем точно наличното товарно пространство от 3,5 м2 в модификацията на Amarok с единична кабина.

Каросерията на Amarok Power DJ е боядисана със специален металик Dynamic Grey с микрофибри, които му придават дълбок блясък. Страничните огледала и алуминиевите джанти пък са с атрактивно покритие Gunmetal, което наподобява полирана стомана.

Игрива нотка в стилния дизайн внасят оранжевите хоризонтални ленти в долната част на купето и оранжевите спирачни апарати. Биксеноновите фарове са с хромирани корпуси, също както и двата трапецовидни ауспуха.

Интериорът отговаря напълно на високите очаквания, наложени от впечатляващия външен вид. Той представлява превъзходно балансирана комбинация от черна и оранжева кожа, карбонови и хромирани елементи. Седалките са декорирани с перфорации във формата на восъчна пита (по подобие на радиаторната решетка), а в подглавниците е лазерно гравиран силуета на Amarok.

Задвижването на Amarok Power DJ е поверено на 3-литров двигател V6 с мощност 268 к.с. и максимален въртящ момент 600 Н.м, който се предава на четирите колела посредством 8-степенна автоматизирана трансмисия. Пикапът на Volkswagen ускорява от 0 до 100 км само за 7,9 секунди, а въздушното съпротивление успява да го спре едва при достигането на 210 км/ч.

<< Обратно към новините

Галерия