51 нови пикапа Great Wall Steed охраняват резерватите

25.03.2014

51 нови пикапа Great Wall Steed охраняват резерватите

51 пикапа от новия модел на Great Wall Steed охраняват от днес националните паркове. Ключовете от високопроходимите машини, сглобени в завода на Литекс Моторс в Баховица, Ловеч бяха връчени от заместник-министъра на околната среда и водите Атанас Костадинов на дирекция Национална служба за защита на природата...

51 пикапа от новия модел на Great Wall Steed охраняват от днес националните паркове. Ключовете от високопроходимите машини, сглобени в завода на Литекс Моторс в Баховица, Ловеч бяха връчени от заместник-министъра на околната среда и водите Атанас Костадинов на дирекция Национална служба за защита на природата.
 
Автомобилите са доставени след обществена поръчка по проект "Транспортно-техническо обезпечаване изпълнението на дейности в защитени територии изключителна държавна собственост", финансиран от Оперативна програма Околна среда 2007-2013 г. Част от тях ще се използват за охранителна, оперативна и контролна дейност на територията на трите национални парка - Рила, Пирин и Централен Балкан. Освен трите парка нови автомобили получават регионалните екоинспекции в Бургас, Монтана, Пловдив, Хасково, Русе, Стара Загора, Варна, Благоевград, Пазарджик, София - за охрана и поддържане на държавните резервати.

Преди връчването на ключовете Илия Терзиев, изпълнителен директор на Литекс Моторс подари на зам.-министъра символична картина - обща снимка на работниците и служителите в завода в Баховица пред автомобил, произведен в Ловеч. С което отбеляза факта, че държавната администрация е избрала произведеното в България.

Доставените пикапи са от най-новия модел на Steed. Оборудвани са богато, като имат и доста допълнителни екстри - лебедки, допълнителни халогенни фарове за осветяване на въжето на лебедката при използването му, хардтопи... Автомобилите бяха осветени от свещеник и предадени направо в ръцете на екипите които ще ги експлоатират.

По същия проект ще бъдат доставени  и противопожарни транспортни средства, оборудване за гасене на пожари, както и оборудване и екипировка за извършване на поддържащи и възстановителни дейности в резервати и национални паркове. Общата стойност на проекта е 7,5 млн. лева. Целта на проекта е обезпечаване с транспортно и техническо оборудване за извършване на поддържащи и възстановителни дейности в местообитания на растителни и животински видове, предмет на опазване в резервати и национални паркове изключителна държавна собственост.

<< Обратно към новините